Botanikos sodą ir vėl užlies „Kvapų naktis“ (programa) | KaunoDiena.lt

BOTANIKOS SODĄ IR VĖL UŽLIES „KVAPŲ NAKTIS“ (PROGRAMA)

  • 2

Liepos 13 d. į VDU Botanikos sodą Kaune pakvies tradicinis, tūkstančius lankytojų iš visos Lietuvos sutraukiantis renginys „Kvapų naktis 2018“.

Renginio programoje – įkvepianti pažintis su įvairiausių formų, skonių, aromatų ir savybių augalų pasauliu.

Šiemet „Kvapų naktyje“ lankytojų lauks nemokamos ekskursijos parko teritorijoje, meninės kompozicijos, dainuojamosios poezijos vakaras rožyne, informatyvios ir vertingos paskaitos dvaro paviljone, degustacijos, Lietuvos Zoologijos sodo programa, mažųjų karalaičių programa, pažintis su alpakomis, arkliukais ir arboristų parodomuoju medžių genėjimu, galimybė pagroti lauko muzikos instrumentais.

Mokslo kiemelyje į pažintinę kelionę kvies mūsų profesionalai, pristatysiantys išskirtinius uoginius augalus, galėsite sudalyvauti konkurse ir atpažinti aromatinius augalus bei jų kvapus, susipažinti su mūsų partnerių ir svečių stendais.

Kvapų ir skonių kiemelyje įsikurs „Kūrybos podiumas“ – nuo dizainerių darbų, iki papuošalų gaminimo dirbtuvių, šalia klegės amatininkų kiemelis.

Šventę vainikuos nakties programa: lietuviškų sutartinių motyvais improvizuos „ETNO JAZZ“, į šviesų ir muzikos šokį kvies VDU styginių instrumentų kvartetas su romantiška klasikos programa „Nakties muzika“.

Programa:

Ekskursijos parko teritorijoje

18 val. Kvepiantys medžiai ir krūmai (VDU BS vyresn. specialistė Jolanta Šabūnaitė);

19 val. Retieji ir saugomi Lietuvos augalai (VDU BS vyresn. kolekcijų kuratorius Kęstutis Obelevičius);

19.30 val. Kvapnieji žoliniai augalai (VDU BS vyr. kolekcijų kuratorė Kristina Stankevičienė);

Meninė kompozicija „Botanikos sodui – 95“ (autorės Regina Ribokienė, KAUPA, ir Audronė Linkevičienė, PDRMC).

Paskaitos dvaro paviljone

17.30 val. Kaip išsaugoti sveikatą? (VDU BS vyresn. mokslo darbuotoja prof. dr. Ona Ragažinskienė);

18.30 val. Gėlynai miestuose: įspūdžiai iš kelionių po pasaulį (VDU BS Kolekcijų skyriaus vadovas dr. Arūnas Balsevičius);

19.30-20.45 val. Kodėl kvepia augalai?  (gydytojai homeopatai Simonas ir Loreta Stankūnai);

21-22 val. Kvapo pažinimo valanda (UAB „Kvapų namai“). Laikas, skirtas uostyti, tyrinėti, pasidalinti, stebėti, kaip konkretus kvapas veikia kiekvieną dalyvį asmeniškai. Pasimatymas su savimi kvapo kontekste.

Mokslo kiemelis

18 val. Išskirtiniai uoginiai augalai. Paskaita-degustacija-konsultacija (VDU BS vyresn. mokslo darbuotojas prof. dr. Remigijus Daubaras ir vyresn. mokslo darbuotoja dr. Laima Česonienė);

18.30/ 19.30/ 20.30 val. Konkursas „Aromatinių augalų ir jų kvapų atpažinimas“ Mokslo kiemelyje vyks tradicinė (nuo 1924 m.) VDU Botanikos sodo arbatų degustacija „Sveikatai ir grožiui“ (VDU BS vyresn. kolekcijų kuratorės Sandra Saunoriūtė bei Erika Šeinauskienė ir vyresn. mokslo darbuotoja prof dr. Ona Ragažinskienė). Atpažinusiems 6 ir daugiau kvapų – Botanikos sodo prizai;

Svečiai LAMMC Žemdirbystės institutas ir Aleksandro Stulginskio universitetas.

Rožynas

Dainuojamosios poezijos vakaras:

19-21 val. Muzikinė programa „Rožių šlamesy...“. Sigitas Stankūnas, Daiva Šeškauskaitė ir kt.;

20 val. Kvapniosios rožės. Pasivaikščiojimas po rožyną (VDU BS vyr. specialistė Dovilė Rylienė);

20.45 val. Kvapnioji egzotika oranžerijoje (VDU BS vyresn. specialistė Edita Braun);

Šeimų erdvė

Lietuvos Zoologijos sodo programa.  Ar žinai, kuo kvepia tigro kailis? O žirafos uodegos plaukai? Kuris gyvūnas ginasi skleisdamas kvapą, o kuris – prisivilioja antrąją pusę? Galimybė kvapų pagalba pažinti gyvūnus!

Programa „Karalaitės norai“. Kiekviena iš mūsų giliai širdyje nešiojamės subtilią ir savitą karalaitę. Vaikystė – metas savajai princesei atrasti ir išmokti ja pasitikėti. O kas gali padėti geriau, jei ne tikra pasaka, kupina stebuklingų atradimų ir paslapčių?

Nemuno alpakos. Kviečiame užsukti susipažinti su alpakomis: daugiau apie jas sužinoti, pamatyti, kaip šukuojama ir senoviniu rateliu verpiama vilna, įsigyti siūlų ir kitų gaminių iš alpakų vilnos.

Žolininkė Adelė Karaliūnaitė. Neįprasti išskirtiniai kvapai, kvapiųjų druskų gamyba bei jų panaudojimo galimybės namuose.

„Marvos“ žirgynas / „Rodeo Club" arkliukai.

Parodomoji arboristų programa.

Lauko muzikos instrumentai.

„Kūrybos podiumas“. Dizainerių darbai,  papuošalų gaminimo dirbtuvės.

Kvapų kiemelis

Skonių kiemelis

Amatininkų kiemelis

Nakties programa (Šviesų ir muzikos šokis „Kvapų naktis“):

22 val. Muzikinis projektas „ETNO JAZZ“. Improvizacijos lietuviškų sutartinių motyvais. Atlikėjai: klavišiniai instrumentai (Gražvydas Januškevičius), saksofonas (Tomas Botyrius), mušamieji (Arvydas Jofė), elektronika, Ableton live (Žilvinas Lazauskas);

22.45 val. „Nakties muzika“. Eine kleine Nachtmusik, K.525 (Wolfgang Amadeus Mozart), Moonlight Sonata, 1 dalis (Ludwig van Beethoven), Clair de lune (Claude Debussy). VDU styginių instrumentų kvartetas: Asta Markevičienė (I smuikas), Rita Bieliauskaitė (II smuikas), Ugnė Gaučaitė (altas), Vytenis Pocius (violončelė).

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Aleksandravičius

propesorius ves seminara"kaip botanikos sode pasistatyti namą",dalyvavimas mokamas.

Kalusimėlis:

Tik kaip grįžti iš Botanikos sodo vakare???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS