Istorija, spalvotais dažais nugulusi ant šilko | KaunoDiena.lt

ISTORIJA, SPALVOTAIS DAŽAIS NUGULUSI ANT ŠILKO

  • 1

Asociacija „Kaunietė“ ir „Kauno dienos“ skaitytojų Metų kaunietėmis išrinktos moterys – menininkė Jolanta Šmidtienė, vargonininkė Dalia Jatautaitė ir psichologė Dovilė Bubnienė – pakvietė miestiečius į jaukų plenerą prie galerijos „Balta“.

Valstybės dieną pradėję kristi lietaus lašai susirinkusiuosius suginė į galerijos vidų, kur ant baltos šilko skraistės dažais pradėta  lieti  „Istorija šilke“.

Piešinio eskizą kūrė J. Šmidtienė, o pasikeisdami liejo kiti menininkai, Metų kaunietės ir tiesiog pro šalį ėję ir į galeriją užeiti nepasidrovėję miestiečiai.

„Istorijos šilke“ kūrimas vyko keturias valandas, o šis piešinys – tai Kauno senamiesčio gatvelės, kuriose, kaip ir mūsų valstybės istorijoje, dar yra likę juodų dėmių. Ir kurios, tikimės, greit išnyks. O tuomet ir visas senamiestis bus jaukus ir spalvotas“, – sakė J. Šmidtienė.

Asociacijos „Kaunietė“ prezidentė D. Bubnienė teigė, jog šiuo pleneru asociacija  palaikė  Kauno senamiesčio draugijos Valstybės dienos proga organizuotą renginį „Senamiestis nepavaldus laikui“.

„Šį nuostabų kūrinį galbūt parduosime aukcione, o gautas lėšas panaudosime geram darbui. O gal tiesiog padovanosime geram žmogui už jo indėlį į miesto ir jo žmonių gerovę“, – kalbėjo D. Bubnienė.

GALERIJA

  • Istorija, spalvotais dažais nugulusi ant šilko
  • Istorija, spalvotais dažais nugulusi ant šilko
  • Istorija, spalvotais dažais nugulusi ant šilko
  • Istorija, spalvotais dažais nugulusi ant šilko
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Mhm

Nuostabios spalvos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS