Istorinėje Prezidentūroje – išskirtinis dėmesys „Pirmiesiems čempionams“ | KaunoDiena.lt

ISTORINĖJE PREZIDENTŪROJE – IŠSKIRTINIS DĖMESYS „PIRMIESIEMS ČEMPIONAMS“

  • 0

Lapkričio 30 d., ketvirtadienį, 17 val. pristatomi Leono Karaliūno, pirmojo Lietuvos krepšinio muziejaus įkūrėjo, dokumentinis filmas, knyga ir archyvinių fotografijų paroda „Pirmieji čempionai“.

Renginio metu bus sugrįžta į tas dienas, kai prieš 80 metų Lietuvos krepšinio rinktinė pirmą kartą pasidabino Europos krepšinio čempionų aukso medaliais, o Lietuvą užliejo pirmoji krepšinio karštligė. Renginio vedėjas sporto žurnalistas Mantas Krasnickas.

Joniškio rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistas L. Karaliūnas meilę krepšiniui išreiškė parašydamas ir išleisdamas per dvidešimt fotoalbumų ir knygų apie Joniškį, Žagarę, sportininkus, garsinančius Lietuvą ir Joniškio kraštą. Nuolatos organizuoja asmenines nuotraukų parodas, renginius, nuoširdžiai bendrauja ir bendradarbiauja su nevyriausybinėmis ir kitomis organizacijomis.

L. Karaliūnas pirmąją dokumentų ir fotografijų parodą apie II Europos krepšinio čempionatą Rygoje atidarė 2017 m. liepos 6 d. Joniškyje. Autorius pristatė sukurtą dokumentinį filmą „Pirmieji čempionai“ bei iliustruotą leidinį „Pirmieji čempionai: II Europos krepšinio čempionatas: faktai ir skaičiai“. Pristatymai jau įvyko Rygoje (Latvijos Respublika), Šiauliuose, Klaipėdoje, Vilniuje.

Dokumentiniame filme ir iliustruotame leidinyje pasakojama apie 1937 m. Europos krepšinio čempionatą Rygoje, kovas ir emocijas, Lietuvos krepšininkų laimėjimus, tapus II Europos krepšinio čempionato nugalėtojais. Knygelėje išsamiai aprašomas pergalingas mūsų krepšininkų grįžimas su iškovotu laimėjimu namo į Lietuvą, jų susitikimai Joniškyje, Šiauliuose, Radviliškyje, Kėdainiuose, Kaune ir kitur.

Knygą ir filmą bus galima įsigyti su autoriaus autografu.

Renginį organizuoja Istorinė Prezidentūra, Joniškio krepšinio muziejus ir VDU Menų fakulteto „Meno projektų valdymo“ kurso magistrantės. Girą tiekia bravoras „Volfas Engelman“, o pyragą kepa Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras.

Paroda veiks nuo 2017 11 30 iki 2018 01 28.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS