„Judesio Laboratorija Kaunas“: šokio paieškos kiekvienam | KaunoDiena.lt

„JUDESIO LABORATORIJA KAUNAS“: ŠOKIO PAIEŠKOS KIEKVIENAM

  • 1

Atvira visiems, lavinanti sąmoningo judėjimo įgūdžius, suteikianti žinių apie save ir savo kūną, bei auginanti judesiui ir šokiui neabejingą bendruomenę – tokia yra šokio trupės „Nuepiko“ (Marius Pinigis, Marius Paplauskas ir Andrius Stakelė) vadovaujama „Judesio Laboratorija Kaunas“.

Naują sezoną bepradedanti, atsinaujinusi edukacinė erdvė siekia lavinti individualius judėjimo įgūdžius, ir kviečia prisijungti visus, besidominčius šokiu bei norinčius pažinti savo kūną judesyje.

Šokio ir judesio sintezė

Šokis ir judesys yra kur kas daugiau nei tik sudėtingi manevrai, reikalaujantys ilgų pasiruošimo metų. Šokių trupės „Nuepiko“ nariai įsitikinę, kad judėti galima kur kas įvairiau, ir tą privalo daryti kiekvienas, nepriklausomai nuo ankstesnės patirties, amžiaus, ar žymos pase. Todėl, kasdienių užsiėmimų metu, dirbtuvių komanda siekia ne tik supažindinti užsiėmimų dalyvius su skirtingomis šokio rūšimis ir jų technikomis, bet ir sukurti terpę savo kūno pažinimui, plastiškesnio ir kūrybiškesnio judėjimo paieškoms. Užsiėmimų dalyviai mokosi save atrasti, išreikšti ir tobulinti per šokį ir judesį, taip pamažu pažindami ne tik šokio disciplinas, bet ir judesį bendrąja prasme.

Be reguliarių užsiėmimų, „Judesio Laboratorija Kaunas“ taip pat organizuoja judesio seminarus su Lietuvos ir užsienio choreografais ir kitų sričių profesionalais. Visai neseniai, įvyko pirmasis šio sezono seminaras – Aistės Jančiūtės „Kontaktinės improvizacijos pagrindai“ – kurio dalyviai mokėsi judesio, kontakte su kitu, subtilybių.

Kvietimas peržengti kūno barjerus

Tęsdama judesio ir šokio dirbtuvių ciklą, „Judesio Laboratorija Kaunas“ pristato kūrybiško judėjimo dirbtuves „Escape Body“ su šokėja ir choreografe Vilma Pitrinaite. Dirbtuvių metu, meditacijos principus bei kovos menų praktikas taikanti choreografė, kvies dirbtuvių dalyvius stebėti save, atsipalaiduoti, pajusti kūnu tekančią energiją ir paržengti įprastinius kūno barjerus. „Šoksime, kol įvyks energijos virsmas ir pats intensyviausias judėjimas taps lengvu, įkvepiančiu, neišsenkančiu.“ – teigia choreografė, ir viliasi, kad dirbtuvių metu išgyventi potyriai tęsis ir seminarui pasibaigus.

Dirbtuvės vyks kovo 16-17 d. nuo 10.30 val. iki 15.30 val. Kauno kultūros centre (Vytauto pr. 79).

Dirbtuvės mokamos. Būtina išankstinė registracija.

Daugiau informacijos apie dirbtuves ir išankstinę dalyvių registraciją teirautis el. paštu: mlab.kaunas@gmail.com

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Eusebijus

Kaimo diena neturi ką rašyti. Žanro krizė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS