Kaip atrodo spalvomis išrašyti minčių skaitiniai? | KaunoDiena.lt

KAIP ATRODO SPALVOMIS IŠRAŠYTI MINČIŲ SKAITINIAI?

Personalinei parodai besirengianti tapytoja Rita Rimšienė kviečia pasinerti į jos minčių skaitinius. Fragmentuotas pasakojimas sukuria ne tik betarpišką nuotaiką, bet ir įtraukia žiūrovą į svarstymų, fantazijų, emocinių išgyvenimų pasaulį.

Kaune gyvenanti ir kurianti R.Rimšienė į meno pasaulį atėjo aplinkkeliais. Kaunietė yra baigusi Kauno politechnikos institutą (dabar – Kauno technologijos universitetas), įgijusi cheminės technologijos inžinierės technologės specialybę, vėliau baigė to paties universiteto Ekonomikos fakultetą, tapo finansų vadybos ir verslo administravimo magistre. Tapyti pradėjo prieš dešimt metų. O postūmį tapyti davė pažintis su dviem žinomais dailininkais ir iš vyro gauta dovana – dailės reikmenų rinkinys. Autorės kūrybinio kelio formavimuisi įtakos turėjo menininkai Vytautas Kusas ir Antanas Obcarskas.

Šiandien R.Rimšienės kūrybinėje biografijoje – 22 personalinės, 28 grupinės parodos. Pastaraisiais metais ji pati organizuoja kūrybos plenerus.

Tapytojos meninė stilistika nuo pat pirmųjų parodų išsiskiria abstrakcija ir ypatinga koloristine ekspresija. Ankstesnėse personalinėse parodose autorė pristačiusi tapybos darbų ciklus "Pokalbis", "Malonūs prisiminimai" ir "Viliojantis ritmas", o savo naujausiu ciklu autorė R.Rimšienė kviečia žiūrovą improvizuotam dialogui apie paslaptingą minties labirintą.

Autorės kuriamas naratyvas nuosekliai atveria abstrakčiąją minties, idėjos temą. Šio ciklo darbuose labai svarbus emocinis krūvis, papildomas kontekstas, atveriantis vidinio ir išorinio pasaulių sąsajas.

Naujausioje parodoje tapytoja pristatys 30 naujų, šiemet sukurtų darbų, sutelktų tuo pačiu pavadinimu "Minčių skaitiniai". Dailininkė abstrakčiose didelio formato drobėse reflektuoja minties kelią, mąstymo ir minties laisvę: svarsto, jaučia, fiksuoja, įkūnija, užrašo mintį menine kalba, suteikia jai spalvą ir formą, pateikia skirtingas variacijas bei nusako emocijas.

Parodoje eksponuojamuose darbuose dominuoja be galo įvairūs koloritai (rusvi, melsvi, violetiniai, raudoni), ieškoma, eksperimentuojama, ryškinamos paralelės ir kontrastai. Šių paveikslų meninėje kompozicijoje itin ryški sekos, skaičiaus, kodo meditatyvinė išraiška, mėginimas ieškoti kuo intensyvesnės minties vizualizacijos ir įvairovės. Menininkės kūryboje dominuoja abstrakcijos erdvė, ryškinanti emocinį išgyvenimą, improvizuojanti minties atsiradimą ir jos kelią.

Parodoje pristatomas skirtingų koloristinių atspalvių tapybos darbų ciklas "Minčių skaitiniai" sudaro vientisą pasakojimą, kuriame abstrakčios linijos, abstrakčiųjų akcentų ir simbolių raiška. Didelio formato drobės tik išryškina dekoratyvumą.

Parodos rengėjai" VšĮ Gabrielės meno galerija, parodos partneris – Kauno miesto muziejus.


Kas: R.Rimšienės parodos "Minčių skaitiniai" atidarymas.

Kada: gruodžio 8 d. 16. 30 val. Veiks iki 2018 m. sausio 6 d.

Kur: Kauno miesto muziejaus Lietuvių tautinės muzikos istorijos skyriuje (L. Zamenhofo g. 12).

GALERIJA

  • Kaip atrodo spalvomis išrašyti minčių skaitiniai?
  • Kaip atrodo spalvomis išrašyti minčių skaitiniai?
Rita Rimšienė iš ciklo "Minčių skaitiniai"
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS