Kaune – Naujųjų metų sutikimo vakarėlis, kokio dar nebuvo: kokių staigmenų tikėtis? | KaunoDiena.lt

KAUNE – NAUJŲJŲ METŲ SUTIKIMO VAKARĖLIS, KOKIO DAR NEBUVO: KOKIŲ STAIGMENŲ TIKĖTIS?

  • 1

Šių dienų elektroninės muzikos gerbėjai džiaugiasi, kad šiemet Kaunas Rotušės aikštėje sutiks Naujuosius metus su tais didžėjais ir muzikos prodiuseriais, kuriuos jau dabar galima vadinti ateitimi. Zakmina, Oyster, Ement ir Donatello, – jų muzika jau skamba visame pasaulyje, o šią ypatingą naktį nuskambės didžiąjame Naujųjų sutikimo vakarėlyje.

Ement ką tik Vilniuje pristatė „Garbanotas“ dainos „Last Summer Day“ naująjį remiksą. Oyster šokdina klubinėtojus „Lizde“, Zakmina studijuoja muzikos produkciją, jo galvoje – vien tik muzika, muzika, muzika.

Jų kūriniai gimsta pasaulinėse įrašų studijose, jų muziką groja legendinės radijo stotys, jiems pažįstami didžiausi elektroninės muzikos festivaliai, jie yra Lietuvos elektronikos ateitis.

Pasaulį išmaišęs Donatello turėjo progų įsitikinti, kad muzika yra universali kalba, kurią supranta visi, kad ir kur tie žmonės būtų, kaip atrodytų, koks būtų jų statusas ar amžius. Kaune šią naktį veikiausiai irgi susitiks marga publika, ir ją apjungs tokia muzika, kokia šiandien skamba pasaulio šokių vakarėliuose.

Donatello ne kartą yra sutikęs Naujuosius metus kelyje, važiuodamas iš vieno renginio į kitą. O ramiai, namuose, pastarąjį kartą tokią naktį praleido dar, ko gero, mokyklos laikais. Visą kitą laiką jam priklausė klubai, vakarėliai, renginiai.

„Dar nebaigęs mokyklos jau grojau klubuose ir įvairiuose renginiuose, tad Naujuosius dažniausiai ir sutikdavau ten. Man visada Naujieji asocijavosi su tokia švente, kurią reikia sutikti trankiai ir linksmai. Geriausi vakarėliai dažnai būna spontaniški. Svarbiausia – gera nuotaika ir tinkami bičiuliai.  O kai ilgai, kruopščiai ir sudėtingai planuoji, neretai tenka nusivilti, nes tikėjaisi labai daug ir labai wow“, – sako Donatello. 

Jis ne kartą yra pasvajojęs, kad būtų smagu Kauno Rotušės aikštėje surengti tokį vakarėlį, kuriame skambėtų ne lietuviška pop atlikėjų muzika, o šiuolaikinė elektronika.

„Pasirodo, svajonės pildosi ir ne bet kada, o Naujųjų naktį, – šypsosi vienas garsiausių Lietuvos didžėjų. – Neslėpsiu, šiek tiek jaudinuosi, nes į Rotušės aikštę palydėti senuosius metus ir skaičiuoti laikrodžių dūžius, žengiant į Naujuosius, visuomet susirenka tūkstantinė minia. Ir tai įpareigoja. Jaučiu atsakomybę sugroti taip, kad visiems būtų ką prisiminti! Pažadu pagroti „Depeche Mode“.“

„Stengsiuosi sugroti kuo daugiau savo kūrinių. Bet laikausi to principo, kad muzika visuomet turi atitikti kausytoją ir vietą, kur ji yra grojama“, – sako Zakmina.

Didžėjai Kauno Rotušės aikštėje šiąnakt lauks visų tolerantiškų, linksmai ir atsakingai švęsti nusiteikusių žmonių.

„Nors ir kiaulės metai už kampo – tikiu, kad publika kiaulės nepakiš“, – juokiasi Donatello.

Renginio organizatoriai – Kauno kultūros centras pabrėžia, kad savo atsineštą pirotechniką žmonės turėtų naudoti tik tam skirtoje, specialiai atitvertoje vietoje Rotušės dešiniajame sparne, už didžiųjų Kauno raidžių.

Šventinis elektroninės muzikos vakarėlis aikštėje prasidės 22.30 val. ir tęsis iki 01.35 val. Aikštę raižys lazerių spinduliai, vidurnaktį ugnimis nušvis pati Kauno Rotušė ir dangus virš jos.

GALERIJA

  • Zakmina
  • Donatello
D. Ščiukos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Buvęs jaunuolis

Sėkmės Jaunime! Šlovė Tau! Tau teks misija išlaisvinti tautą nuo ją aplipusio purvo (sąrašo švenčių proga, nepridedu). Su Naujaisiais Metais!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS