Muzikos gerbėjai linksminosi svingo vakarėlyje | KaunoDiena.lt

MUZIKOS GERBĖJAI LINKSMINOSI SVINGO VAKARĖLYJE

Šeštadienio vakarą laikinoje sostinėje buvo surengtas elektroninio svingo muzikos stiliaus vakarėlis kartu su didžėjumi iš Vokietijos Janecku Altschuleriu, VilnaSwing DJs ir projekcijų meistru Sauliumi Leonavičiumi.

Muzikos gerbėjai kavinėje "Kultūra" sukosi karaliaujant žinomam didžėjui iš Vysbadeno Janeckui Altschuleriui bei elektroninio svingo muzikos Lietuvoje pradininkams "Vilna Swing", dar prieš ketverius metus pirmą muzikos vakarą surengusiems Spitzinui ir Maruliui.

Projekcijų meistras S.Leonavičius, demonstruodamas animaciją, linksėjo į ritmą, segėdamas škotišku sijonu kiltu.

Kaune pirmą kartą viešėjęs  J.Altschuleris jau nuo 2010 metų rengia itin populiarius elektroninio svingo muzikos vakarėlius „Hot Club Wiesbaden".

Janeckas norėjo pagerbti legendinį „Swing Kids“ judėjimą, kuris Vysbadene veikė dar tarpukaryje, kol jo neuždraudė nacistų partija.

Įkvėpti legendinio Django „Hot Club de Paris“, jie dar 30-taisiais XX amžiaus metais rengė koncertus ir šokių vakarėlius, kurie buvo uždrausti kaip „kenksminga žydų ir negrų Amerikos muzika“.

Kartu su Vysbadeno lindihopo scena Janeckas prisidėjo ir prie naujojo „electro swing“ išpopuliarėjimo Vakarų Vokietijoje. Jo miksuojama muzika – tai nauja seno gero svingo forma, su sultingais ritmais, efektais ir organiška boso linija.

Susižavėjęs atmosfera architektūra besidomintis vokietis kitą dieną pareikalavo parodyti jam Kauną.

"Jam viskas labai patiko. Ypač Kauno senamiestis, vietos, kur buvo nufilmuoti klasikiniai sovietiniai filmai "Šerloko Holmso ir daktaro Vatsono nuotykiai", "Taboras žengia į dangų". Su Janecku dar apsilankėm fotogalerijoje, kur vyko paroda apie žvejybą ant Kuršių marių", – pasakojo vienas iš renginio organizatorių bei "Protų mūšių" dalyvis Jonas Oškinis.

Klasikinį trečiojo ir ketvirtojo dešimtmečių svingą su šiuolaikiškai skambančia elektronine muzika bene pirmieji Europoje pradėjo derinti ir Lietuvoje gerai žinomi kolektyvai "Parov Stelar" bei "Bart Baker".

Muzika iš senų plokštelių ir šokti užvedantys hauso ir elektroninės muzikos ritmai sukviečia pilnas sales šokėjų Londone, Maskvoje ar Berlyne.

Elektroninio svingo muzikos stilius į vieną vietą sukviečia pačius įvairiausius žmones: kartu šoka močiutė su anūku ar galybė merginų, pasipuošusių išeiginiais prosenių kostiumėliais ar tvido švarkais.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kivis

labai smagu buvo, o čia bambančių nesuprantu, nors suprantu, tokiems viskas netinka, tokie konkurenciją mato, patys nieko nesugeba. bet šviesos visiems ir geros dienos:)

Pavyzdys

Ši rašliava - puikus pavyzdys kaip šiuolaikiniai debesėliai sugeba prirašyti krūvą žodžių, o iš esmės - NEPARAŠYTI NIEKO. Sveikinu nevykėlius.

aga

pagal antraštę viskas aišku...NEDASIPISĘ
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS