Kaune – S. Oranto-Sausio tapybos darbų parodos atidarymas | KaunoDiena.lt

KAUNE – S. ORANTO-SAUSIO TAPYBOS DARBŲ PARODOS ATIDARYMAS

  • 1

Antradienį meno gerbėjai kviečiami dalyvauti tapytojo Sigito Oranto-Sausio personalinės tapybos darbų parodos "Mano pasaulis" atidaryme.

Jis įvyks 17.30 val. Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešojoje bibliotekoje (Laisvės al 57).

S. Orantas-Sausis gyvena ir kuria Kaune. Dailės mokėsi A. Martinaičio dailės mokykloje. Tautodailininkas parodose dalyvauja nuo 2014 metų. Šioje parodoje pristato savo darbus, kurie sukurti per 2014-2018 metus.

Tapytojas nuolat ieško naujų temų, eksperimentuoja formomis,  improvizuoja spalvų dermėmis. Tai ir nulemia, kad tapytojo kūryba yra nuolat kintanti. Kiekviename S. Oranto darbe atspindintis pasaulis išreikštas per koloristinės tapybos, rytietiškų formų, minimalistinės geometrizacijos, persipinančių stilistikų įvairovę.  Menininko kūrybai įtakos turėjo Mikalojus Konstantinas Čiurlionis, Kazys Šimonis, Claud Monet, atskiruose darbuose ryškėja fragmentiški šių autorių kūrybos intertekstai.

S. Oranto-Sausio kūrybai būdinga aiški kompozicija, dekoratyvumas, skirtingų kultūrų motyvų pasikartojimas. Gamtinis motyvas kyla iš abstraktaus vaizdinio, kurį neabejotinai inspiruoja emocija, nuotaika ir neapibrėžtos, ekspresyvios formos puikiai atspindėtos per koloristikos įvairovę bei dinamiką. Menininko kūryboje  vienu iš svarbiausių simbolių tampa mandala, kuri yra ir kūrinio kompozicijos, ir meninės saviraiškos būdas, sutalpinantis pasaulio suvokimą ir jo raišką kūryboje, padedantis surasti meninės formos ir dvasinės harmonijos neatskiriamumą.

Parodoje S. Orantas-Sausis pristato naujausius savo darbus-paveikslus: "Pavasario sparnai", "Prie Neries", "Keliai keleliai", "Zuikių pasaka", "Žvaigždžių daina" ir kt. Darbų pavadinimai poetiški, literatūriniai, asociatyvūs, keliantys aliuzijų ir su lietuviškojo folkloro ir simblistine bei Rytų tradicijomis.

Tapytojas S. Orantas-Sausis atidarymo metu skaitys savo eiles, saksofonistas Aleksandras Lakšmanas atliks džiazines improvizacijas.

Paroda veiks iki spalio 11 d.

Parodos rengėjai VšĮ "Gabrielės meno galerija" ir Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešoji biblioteka.

GALERIJA

  • Kaune – S. Oranto-Sausio tapybos darbų parodos atidarymas
  • Kaune – S. Oranto-Sausio tapybos darbų parodos atidarymas
  • Kaune – S. Oranto-Sausio tapybos darbų parodos atidarymas
S. Oranto-Sausio darbai
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ikona

Jau seniai spauda tapo žiniasklaida, šoferiai vairuotojais, šlavėjai kiemsargiais, o dabar? Terliai tapo tapytojais?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS