Kauniečiai vilniečius kviečia į Auksiniam scenos kryžiui nominuotą spektaklį | KaunoDiena.lt

KAUNIEČIAI VILNIEČIUS KVIEČIA Į AUKSINIAM SCENOS KRYŽIUI NOMINUOTĄ SPEKTAKLĮ

  • 0

Nacionalinis Kauno dramos teatras ruošiasi kasmetinėms gastrolėms į sostinę. Iš karto po šv. Velykų, balandžio 3–4 d., teatro trupė viešės Lietuvos nacionaliniame dramos teatre (LNDT), kur vilniečiams pirmą kartą pristatys vieną naujausių savo premjerų „Aš – Moljeras“ ir šiemet Auksiniam scenos kryžiui nominuotą spektaklį „Žydroji paukštė“.

„Būti pastebėtiems ir įvertintiems visuomet smagu. Stengiamės dėl žiūrovų, tačiau ypatingas jausmas apima, kai tave pastebi srities profesionalai. Šiemet ypatingo dėmesio reikšmingiausiuose profesionalaus teatro meno apdovanojimuose sulaukė mūsų „Žydroji paukštė“. Be to, pergalių šiemet sulaukėme ir daugiau – vizualus ir amžinąsias vertybes puoselėjantis spektaklis išties nestokoja palankių teatro kritikų vertinimų“, – džiaugiasi teatro vadybos skyriaus vadovė Agnė Burovienė.

Vaidoto Martinaičio režisuota „Žydroji paukštė“ Auksiniam scenos kryžiui buvo nominuota „Teatro vaikams ir jaunimui“ kategorijoje. Spektaklio komanda jau buvo apdovanota ir šiek tiek anksčiau. Vladimiras Šerstabojevas, šviesų ir vaizdo instaliacijų autorius, už įgyvendintus sprendimus buvo apdovanotas „Fortūnos“ statulėle. Už spektaklyje sukurtus vaidmenis diplomais įvertintos ir aktorės Martyna Gedvilaitė (Katė Tiletė) bei Giedrė Žaliauskaitė (Mitilė).

„Žydrojoje paukštėje“ sekama Nobelio literatūros premija apdovanoto belgų rašytojo Maurice´o Maeterlincko žymioji to paties pavadinimo pasaka. Jos epicentre – Tiltilis ir Mitilė – du vaikai, kurie gavę užduotį surasti ir pagauti Žydrąją paukštę, leidžiasi į nuotykių ir stebuklų kupiną kelionę po fantastinius pasaulius, rūmus ir sodus. Tačiau tam, kad ją surastų, neužtenka ryžto ir drąsos įveikti didelius atstumus, susitikti su šviesos ir tamsos galiomis ar gėrio ir blogio pasauliais. Reikia vieno paprasto, bet kartu ir stebuklingo dalyko – sugebėti pamatyti tai, kas neregima. „Žydroji paukštė“ primena, kad laimės pėdsakus aptikti galima tik atmerktomis akimis, atviromis širdimis ir žvelgiant tyru vaiko žvilgsniu.

Tai visai šeimai skirtas spektaklis, į kurį jo kūrėjai rekomenduoja vestis vaikus nuo 7 metų. „Vilniuje spektaklio parodymas bus ypatingas tuo, kad visai šeimai skirtą spektaklį rodysime ne dienos metu, kaip įprasta, o vakare. Spektaklis prasidės 18.30 val., tad į jį patogiai su savo vaikais spės ir dirbantys tėvai. Norisi, kad tai būtų grožio, gėrio ir šilumos kupinas jaukus šeimų vakaras“, – sako A. Burovienė ir kviečia vilniečius dar neišblėsusią pakilią Velykų nuotaiką pratęsti teatre.

Nepasiekiamos laimės simboliu tapusios Žydrosios paukštės paieškas spektaklio kūrėjai patikėjo net 20-iai aktorių. Į vaikystę kurdami pagrindinius spektaklius vaidmenis grįžo aktoriai Giedrė Žaliauskaitė (Mitilė) ir Saulius Čiučelis (Tiltilis). Spektaklyje taip pat vaidina aktoriai Gintautas Bejeris, Vilija Grigaitytė, Goda Petkutė, Inga Mikutavičiūtė, Artūras Sužiedėlis, Ridas Žirgulis, Dainius Svobonas ir kiti.

Diena anksčiau, balandžio 3-iąją, LNDT salėje kauniečiai vilniečiams pristatys pagal Moljero komediją „Tariamas ligonis“ ir autoriaus biografijos motyvus sukurtą spektaklį „Aš – Moljeras“. Pagrindinį vaidmenį spektaklio režisierė Inesa Paliulytė patikėjo pačiam Moljerui. Tai spektaklis, kupinas žavių klounados elementų, čia karaliauja prancūziškas farsas, pastoralė, net operete. Kerinti muzika, aktorinė improvizacija, šmaikščios situacijos ir intrigos žiūrovus įtraukia ir neleidžia atsikvėpti nei akimirkai. Tai gyvas, energingas pasakojimas apie kvailumą ir veidmainystę, apie meilę ir drąsą.

Bilietų į abu spektaklius galima įsigyti Lietuvos nacionalinio dramos teatro kasoje, visose „Tiketos“ kasose, www.teatrai.lt ir www.tiketa.lt.

GALERIJA

  • Kauniečiai vilniečius kviečia į Auksiniam scenos kryžiui nominuotą spektaklį
  • Kauniečiai vilniečius kviečia į Auksiniam scenos kryžiui nominuotą spektaklį
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS