Kauno dramos teatrui ir toliau vadovaus E. Stancikas | KaunoDiena.lt

KAUNO DRAMOS TEATRUI IR TOLIAU VADOVAUS E. STANCIKAS

  • 7

Nacionaliniam Kauno dramos teatrui ir toliau vadovaus Egidijus Stancikas – jis teatro vadovu renkamas jau trečią kadenciją.

E. Stancikas buvo vienintelis pretendentas, dalyvavęs antradienį vykusiame konkurse, BNS patvirtino Kultūros ministerijos atstovai.

Dešimtmetį įstaigai vadovaujantis E. Stancikas 2018–2022 metų teatro veiklos programoje akcentavo siekį pritraukti į teatrą talentingų jaunų aktorių ir kūrėjų.

„Teatras įgyvendina Teatro fabriko – menų inkubatoriaus, idėją. Jos tikslas – vienoje erdvėje apjungti įvairių tarpdisciplininių menų kūrėjus, padėti jiems atrasti naują teatrinę kalbą, ją išplėtoti ir perkelti į didžiąją sceną. Teatras jauniesiems menininkams taip pat suteikia galimybę pristatyti savo kūrybines iniciatyvas“, – minsiterijos pranešime cituojami E. Stanciko programos akcentai.

Jis komisiją supažindino su būsimomis su vaikų edukacinėmis ir vaidybinėmis programomis, planais plėtoti tarptautiškumą.

Teatro direktorius skiriamas penkeriems metams.

E. Stancikas 1990-aisiais Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje įgijo dramos aktoriaus specialybę, baigė vadybos magistrantūros studijas Kauno technologijos universitete, pernai apgynė daktaro disertaciją Vytauto Didžiojo universitete. Nuo 1990-ųjų jis dirbo Nacionaliniame Kauno dramos teatre kaip aktorius, nuo 2008-ųjų vadovauja šiam teatrui.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Briedžiui

Briedi, ar čia Tamstos pavydas ar kas? Tu nori vadovauti? Tai kelk savo kandidatūrą, už Tave balsuos, užimsi tą postą...O jei ne, teks susitaikyti su kitų pasirinkimu....

G

Neįsivaizduoju, kas šiuo momentų šį darbą padarytų geriau. Puiku.

Briedis

...negarbingas ir fakšyvas žmogus...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS