Kauno menininkų namuose veiks kūrybinės fotogrametrijos dirbtuvės | KaunoDiena.lt

KAUNO MENININKŲ NAMUOSE VEIKS KŪRYBINĖS FOTOGRAMETRIJOS DIRBTUVĖS

Antradienio vakarą Kauno menininkų namuose (KMN) duris atvers KMN rezidentų įkurdintos kūrybinės fotogrametrijos dirbtuvės, kurių metu bus tyrinėjamas Kaunas ir jo architektūriniai, skulptūriniai ir gamtos objektai.

Dirbtuvių veiklos metu bus išbandoma sena, nišinė fotografijos technika - fotogrametrija, dažniausiai naudojama sudarant planus ir žemėlapius.

Dirbtuvių veiklos dalyviai pasiners į ekskursiją po Kauną, kurioje sena ir nauja, tradiciška ir šiuolaikiška, vieša ir asmeniška yra susipynę. Jų užfiksuoti vaizdai papildys videokūrinį, atspindintį naują, dinamišką miestą virtualioje 3D erdvėje. Šis kūrinys bus pristatomas gegužės 11 d. KMN kartu su gyvu Pijaus Džiugo Meižio (Munpauzn) pasirodymu, renginio „Gallery Weekend Kaunas“ metu.

Videokūrinį „Kauno studija“ -tęstinio projekto „Miesto studijos“ dalį - inicijavo menininkai Dalia Mikonytė ir Adomas Žudys, tęsdami sausio mėnesį Kauno menininkų namuose pradėtą rezidenciją.

Menininkų teigimu, fotogrametrija - tai statiško objekto skenavimas, sukuriant nuotraukų rinkinį, ir, naudojant kompiuterinę technologiją, iš jų padarant 3D objektą. Remiantis šiais fotografinių vaizdų matavimais nustatoma ir tiriama įvairių žemės paviršiaus objektų forma, dydis, padėtis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS