Kinas po atviru dangumi Kaune – ir rugpjūtį | KaunoDiena.lt

KINAS PO ATVIRU DANGUMI KAUNE – IR RUGPJŪTĮ

  • 0

Nors nemokamų filmų programa baigėsi praeitą penktadienį, lauko kino sezonas tęsiasi ir nuo trečiadienio, rugpjūčio 1 dienos, persikelia į vidinį kiemelį, esantį prie laikinosios ,,Romuvos“ kino salės. Visą liepos mėnesį miesto gyventojai ir svečiai turėjo progą nemokamai pamatyti geriausius lietuviškus filmus po atviru dangumi. Šiais metais filmai buvo rodomi ne tik prie Kauno pilies, bet ir naujoje vietoje – Panemunės šile, prie Trijų mergelių tilto. Visų seansų metu lankytojų tikrai netrūko, o kartais pasirodantis lietus nesugadino geros atmosferos ir lankytojų entuziazmo.

„Lauko kine buvau ne pirmą kartą, bet, ko gero, šį kartą atsiminsiu labai ilgai. Dar niekada neteko filmo stebėti šile. Aplinkui medžiai, vanduo, ramybė, atrodo, kad esi miško gilumoje, pasijaučiau lyg nebūčiau Kaune. Net ir lietus nesugadino geros nuotaikos. Toks kinas – puiki dovana miesto gyventojams, nuoširdžiai dėkoju organizatoriams už puikius vasaros vakarus“, – lauko kinu džiaugėsi lankytoja Neringa. Pirmą kartą tokiame renginyje lankęsis Mantas taip pat liko sužavėtas tokio kino idėja ir gražia vieta: „Iki šiol niekada neteko lankytis kine po atviru dangumi, tad šis kartas ypatingas. Pirmą kartą čia apsilankius mane nustebino organizatorių sukurta jauki aplinka. Gerų emocijų suteikia ir žiūrovų įvairovė, augintinių gausa. O ką jau kalbėti apie pačią vietą, ar dažnai tenka žiūrėti filmą lauke, o tuo labiau tokioje gražioje vietoje kaip Panemunės šilas?“. Ir iš tiesų, lankytojų įvairovė galėjo stebinti. Į lauko kiną rinkosi šeimos, draugai, poros, vaikai, buvo galima išvysti pačių mažiausių žiūrovų ir garbingo amžiaus senjorų, kai kurie atvyko su dviračiais, kiti kartu atsivedė ir keturkojus draugus, visiems čia užteko vietos.

Nors kino seansai prie Kauno pilies ir Panemunės šilo baigėsi, lauko kino sezonas dar tik įpusėjo. Šį trečiadienį, rugpjūčio 1 dieną, lauko kinas persikelia į jaukųjį kiemelį, esantį prie laikinosios „Romuvos“ kino salės, adresu Kęstučio g. 62. Organizatoriai pažada jaukią aplinką ir išskirtinius filmus. Visų seansų metu kiemelyje veiks baras, kur žiūrovai galės įsigyti gėrimų. Vietų kiekis ribotas, todėl lankytojai kviečiami nepraleisti progos pasimėgauti vasaros filmais ir iš anksto pasirūpinti bilietais, kuriuos galima įsigyti internetu www.tiketa.lt. Bilietai nekeičiami ir negrąžinami, blogo oro atveju filmų peržiūra bus perkeliama į šalia esančią kino salę.

Iki rugsėjo 1 dienos lankytojai galės mėgautis įvairia programa – pirmąją savaitę bus pristatomi nauji vasaros filmai: adrenalino ir meilės burtų netruks filme „Karštos vasaros naktys“, įtemptu siužetu sudomins tikrais faktais paremtas pasakojimas „Utioja, liepos 22-oji“ bei kiti. Bus pristatomos kino naujienos iš viso pasaulio, filmai labai skirtingi savo žanrais, stilistika, tačiau kiekvienas čia laukiamas ir kiekvienas ras, ką pažiūrėti. Visą repertuarą galite rasti kino centro „Romuva“ internetiniame puslapyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS