„Kino pavasaris“ tęsis ir po oficialaus uždarymo | KaunoDiena.lt

„KINO PAVASARIS“ TĘSIS IR PO OFICIALAUS UŽDARYMO

  • 0

XXIV festivalio "Kino pavasaris" apdovanojimų ceremonija vyks balandžio 5-ąją, tačiau ja festivalis nesibaigs: populiariausi filmai toliau suksis didžiuosiuse ekranuose.

Per festivalio pratęsimą organizatoriai pasiūlys lankomiausių ir įvairias diskusijas provokavusių filmų rinkinį. Tai ir "Kino pavasario" žiūrovų itin šiltai sutikta Hirokazu Kore-edos jaudinanti drama apie neįprastą šeimą "Vagiliautojai", laimėjusi Kanų "Auksinę palmės šakelę", ir emocijų audrą sukėlęs Nadine Labaki filmas "Kafarnaumas", įvertintas Kanų didžiuoju žiuri prizu, ir šmaikšti romantinė komedija iš Argentinos "Netikėta meilė" (rež. Juanas Vera).

Į 1990-uosius roko ritmais nuneš festivalį atidaręs Kirilo Serebrenikovo maištingos laisvės hitas "Vasara" apie grupę "Kino". Muzika svarbią vietą užima ir stilingoje Romaino Gavraso gangsterinėje komedijoje "Pasaulis priklauso tau", kurioje vaidina Prancūzijos kino žvaigždės Vincentas Casselis ir Isabelle Adjani.

Žiūrovus juokins ir populiari lenkiška komedija "Panikos ataka" (rež. Pawełas Maślona). "Kino pavasaris" toliau rodys Sandanso žiūrovų simpatijų prizu apdovanotą danų režisierės May el-Toukhy psichologinę dramą "Širdžių dama", kuri įtraukia įtemptu siužetu, įtaigia vaidyba ir kontroversiška tema.

Didžiuosiuose kino ekranuose liks ir Felixo van Groeningeno jautri pagal tėvo ir sūnaus memuarus sukurta drama "Gražus sūnus" su nuostabiu aktorių duetu Steve’u Carellu ir Timothée Chalamet ir italų meistro Paolo Virzi odė klasikiniam Italijos kinui "Magiškos naktys". Charizmatiškoji Juliette Binoche šypsosis romantiškoje Oliviero Assayaso juostoje "Dvilypiai gyvenimai", jaunojo virtuvės vunderkindo istorija filme "Šefas Flynnas" įkvėps ieškoti savų savirealizacijos kelių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS