Labdaros koncerte – Japonijos ir Lietuvos draugystė | KaunoDiena.lt

LABDAROS KONCERTE – JAPONIJOS IR LIETUVOS DRAUGYSTĖ

Sekmadienį Kauno valstybinėje filharmonijoje vyks Lietuvos valstybingumo atkūrimo šimtmečiui dedikuotas koncertas „Lietuva-Japonija. Vienybė muzikoje“.

Labdaros koncerto metu surinktos lėšos, kaip naujienų agentūrai Elta sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos Užsienio ryšių skyriaus vedėja Emilija Šakalienė, bus perduotos šalies ligoninėms, kuriose gydomi onkologinėmis ligomis sergantys vaikai. Į šią kilnią akciją įsitraukė ir „Kauno diena“.

Palankaus vėjo malūnėlių dirbtuvės veikia Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazijoje, kur galima įsigyti Labdaros ir paramos fondo „Rugutė“ simbolį ir taip paaukoti kilniam tikslui.

Šis renginys, pasak E. Šakalienės, dar kartą patvirtina, kad stiprėja draugystės ryšiai tarp Japonijos ir Lietuvos, kad Kaunas, miestas, kuriame kažkada rezidavo tūkstančius gyvybių gelbėjęs japonų diplomatas Čijūnė Sugihara, sulaukia vis daugiau svečių iš tolimosios jo gimtinės. Vis didesnę reikšmę įgyja ir kultūrų mainai.

2001 metais, minint atkurtų Lietuvos ir Japonijos diplomatinių santykių dešimtmetį, įsteigta Japonijos-Lietuvos draugystės asociacija JALFA, kuri puoselėja dvišalius kultūros mainus, buvusio Japonijos vicekonsulo Lietuvoje, Pasaulio Tautų Teisuolio Č. Sugiharos atminimą.

2015-aisiais Nacionaliniame Kauno dramos teatre įvyko JALFA nario, kompozitoriaus Yukio Ando operos „Sempo Sugihara. Vilties sakuros“ premjera. Joje dalyvavo abiejų šalių menininkai. Ši opera vėliau nuskambėjo ir Japonijoje. Muzikantai taip pat rengia labdaros koncertus, kurių metu surinktos lėšos keliauja labdaros ir paramos fondui „Rugutė“, globojančiam vaikus, sergančius piktybiniais navikais, jų artimuosius bei remiančiam onkologijos mokslo ir praktikos vystymą.

JALFA generalinis sekretorius Hisayukis Sakamizu praėjusiais metais apdovanotas Užsienio reikalų ministerijos garbės ženklu „Diplomatijos žvaigždė“ už ilgametį darbą palaikant bičiuliškus ryšius ir populiarinant Lietuvos kultūrą Japonijoje. Jo balsas skambės ir Kauno filharmonijoje.

Koncerte pasirodys Wien Gifu choras iš Japonijos, taip pat - Kauno valstybinis choras, Kauno miesto simfoninis orkestras, ir solistai Yuris Sheinada (sopranas, Japonija), Kaziko'as Banas (mecosopranas, Japonija), Algirdas Bagdonavičius (tenoras, Lietuva) bei Tadas Girininkas (bosas, Lietuva). Diriguos Tamotsu Hiramitsu (Japonija). 

Aukoti Labdaros ir paramos fondui „Rugutė“ taip pat galima į sąskaitą LT69 7044 0600 0571 3029, fondo kodas 300070090.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

gal

ir neblogai tikskiriasi zmones ir kultura o beto pertoli......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS