Lapkritį Kauno sporto halę įkaitins „Kaunas Open 2018“ šou | KaunoDiena.lt

LAPKRITĮ KAUNO SPORTO HALĘ ĮKAITINS „KAUNAS OPEN 2018“ ŠOU

  • 3

Šių metų lapkričio 10-11 dienomis Kauno sporto halėje bus karšta.

Dvi dienas nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro sportinių šokių ritmu suksis ir tarpusavyje varžysis tūkstančiai šokėjų iš Lietuvos, visos Europos ir dar iš tolimesnių pasaulio šalių. Čia vyks tradicinės tarptautinės sportinių šokių varžybos „Kaunas Open 2018“.

Varžybų ištakos siekia 1968 metus, tuomet jos vadinosi „Baltijos gintarėliai“ ir sukviesdavo į Kauno sporto halę dalyvius ir svečius ne tik iš buvusios Tarybų Sąjungos, bet ir iš kitų užsienio šalių.

Varžybų organizatorė Dalia Vaikšnorienė džiaugiasi, kad ši tarptautinė sportinių šokių šventė tęsia savo tradicijas ir vis auga. Šiuo metu į varžybas atvyksta dalyviai ir teisėjai daugiau nei iš 30 pasaulio šalių.

Kauno miesto gatves užtvindo šokėjai puošniomis šukuosenomis, nešini prabangių rūbų krepšiais, taip sukeldami praeivių susidomėjimą bei šypsenas. Tomis dienomis populiariausiuose Kauno viešbučiuose laisvų vietų lieka nedaug.

Renginyje dalyvauja įvairiausių amžiaus grupių ir pajėgumo šokėjų poros. Pačių mažiausiųjų amžius kartais tesiekia 4–5 metus ir jie žengia tik pirmuosius šokių žingsnelius. O vyriausieji jau būna peržengę ir septintojo dešimtmečio ribą, tačiau su nė kiek nemažesniu užsidegimu ant parketo varžosi su savo kolegomis.

Tradicinis varžybų globėjas - Kauno miesto Meras, įsteigęs taures geriausioms varžybų poroms.

Šiais metais „Kaunas Open 2018“ dalyviai ir žiūrovai bus ypatingai nustebinti. Organizatoriai labai džiaugiasi, kad atlikti parodomąją programą pavyko pakviesti šiuo metu pasaulyje stipriausias šokėjų poras.

Standartinių šokių Pasaulio ir Europos daugkartiniai čempionai Dmitry Zharkov ir Olga Kulikova savo parodomąją programą demonstruos lapkričio 10 dieną vakarinėje varžybų dalyje, o Lotynų Amerikos šokių daugkartiniai Pasaulio ir Europos čempionai Gabriele Goffredo ir Anna Matus savo meistriškumą parodys sekmadienio vakarą.

Tai pirmas kartas Lietuvoje, kai abi geriausios pasaulio šokėjų poros atliks savo parodomąsias programas. Iki šiol šios poros Lietuvoje dalyvavo tik varžybose. 2015 metais Vilniuje, Dmitry Zharkov ir Olga Kulikova laimėjo Pasaulio čempionų titulą, todėl labai džiaugiasi galėdami šiemet atvykti ir pradžiuginti Lietuvos žiūrovus.

Abu vakarus žiūrovus ir šokėjus džiugins orkestro gyvai atliekama muzika, kas suteiks šokių šventei ypatingo žavesio.

Žiūrovai kviečiami nepraleisti progos pamatyti čempionus iš arti ir pasimėgauti puikiu savaitgaliu Kauno sporto halėje. Bilietus bus galima įsigyti renginio metu sporto halės kasose. Daugiau informacijos galite rasti tinklapyje www.kaunasopen2018.lt

GALERIJA

  • Lapkritį Kauno sporto halę įkaitins „Kaunas Open 2018“ šou
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Kauno anglėjimas UŽKNISA.

Pagarbiai

Nieko baisaus, ponia ar ponas, ne tiek jau daug ir keičiasi :-) "Gintarinė pora" kaip buvo, taip sėkmingai ir tebegyvuoja, o čia visiškai kitos varžybos. Laikai keičiasi, keičiasi ir žmonės, na, kartais ir pavadinimai dėl kažkokių priežasčių. Pagarbiai,

Atvirai

Kaip keičiamės: buvo "Baltijos gintarėliai", Gintarinė pora, dabar - "Kaunas Open".. Opa, opa į globalią Europą?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS