Naktigonėje lauks ir ekskursija po fortą | KaunoDiena.lt

NAKTIGONĖJE LAUKS IR EKSKURSIJA PO FORTĄ

Noreikiškėse, prie pat ribos su Aleksotu, įsikūręs Kauno tvirtovės I fortas visus besidominčius istorija ir senosiomis tradicijomis penktadienio vakarą kviečia į naktigonę.

Lankytojus pasitiks žibintais išpuošta forto teritorija, laužai, šiupinys ir svarbiausi naktigonės dalyviai – žirgai. Naktigonės programoje – ne tik mistika apipinta etnologinė inscenizacija, supažindinsianti su išnykusia vasarų ir ankstyvo rudens naktų tradicija iki aušros pievose ganyti žirgus arba kitokius galvijus.

Naktigonėje dalyvaus žirgyno "Zorro žirgai" ristūnai. Specialiai šiam renginiui žirgų programą parengė jų savininkė Kotryna Nida Mikelskaitė ir dar dvi merginos. "Nemanau, kad merginos naktigonėje yra tradicijų laužymas. Kiek teko domėtis, naktigonėje dalyvaudavo jaunimas: ne tik vaikinai, kurių, žinoma, būdavo daugiau, bet ir merginos", – įsitikinusi žirgų mylėtoja.

Pašnekovė patikino, kad jos žirgai – ramūs, tinkami jodinėti ir suaugusiesiems, ir vaikams.

Renginio pradžia – 18 d. 19.30 val. Vyks ekskursija po fortą, parengta istoriko, Kauno tvirtovės regioninio parko direktoriaus pavaduotojo Ovidijaus Jurkšos, pasijodinėjimas žirgais forto teritorijoje. Fotografas Jono Danielevičius ir jo vadovaujamos fotografijos mokyklos auklėtiniai surengs šviesų šou, vyks naktinė fotosesija. 21.30 val. prasidės naktigonės inscenizacija, kurioje lauks ir naktigonės karštimo valgymas, ir gitaros bei smuiko garsai, dainos, sklindantys prie laužų. 22.30 val. – naktinė ekskursija po fortą.

Be naktigonei privalomų žirgų, renginyje dalyvaus ir daugelyje Kauno tvirtovės fortų gyvenantys šikšnosparniai bei šiuo metų laiku pievose koncertus rengiantys žiogai.

Renginio organizatoriai – asociacija "Kauno tvirtovė", I forto įgula.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Org

Pridedu koordinates - 54.884672,23.865254 Jei žinote tai netoli Marvelės upės slėnio, užkilus vingiais važiuojant link ASU universiteto.

Gabriele

Koks butu adresas?

Org

Renginys nemokamas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS