Nemokamų treniruočių projektas „Kaunas sportuoja“ suteikia galimybę ir dirbti | KaunoDiena.lt

NEMOKAMŲ TRENIRUOČIŲ PROJEKTAS „KAUNAS SPORTUOJA“ SUTEIKIA GALIMYBĘ IR DIRBTI

  • 0

Dažnai visuomenė skyla į dvi dalis nesutardama, kas svarbiau – jaunatviškas entuziazmas ar ilgametė patirtis.

Nemokamų treniruočių projektas „Kaunas sportuoja“ savo pavyzdžiu gali įkvėpti ne vieną įnoringą darbdavį ar viltį praradusį jauną žmogų. Rizika atsipirko su kaupu – jaunieji treneriai savo aistra aktyviam laisvalaikiui užkrėtė daugybę kauniečių.

„Jaunas žmogus net ir neturėdamas daug patirties įmonei gali pasiūlyti daug naujų idėjų ir degančias savo akis. Čia dirbu jau trejus metus, bet tos ugnelės akyse dar nepraradau, kiekvieną dieną į darbą einu su didžiuliu noru“, –  apie tai, kodėl darbdaviai neturėtų pamiršti jaunų specialistų sakė sėkmingai jau trejus metus grupines treniruotes vedanti Kornelija Norvilaitė.

Jaunam žmogui reikia tik galimybės

„Iniciatyvos Kaunui“ projekto – „Kaunas sportuoja“ treneriai yra jauni, tačiau baigę aukštąsias mokyklas, nuolatos savo žinias gilinantys įvairiuose seminaruose ir puikiai išmanantys savo darbą.

„Viskas prasideda nuo jauno žmogaus. Nuolatos linksniuojame, kaip svarbu įgyti išsilavinimą ir taip pat dažnai pamirštame ištiesti ranką tam jaunam žmogui. Svarbu suteikti galimybę jaunimui mokytis, bet dar svarbiau sukurti jiems darbo vietas ir suteikti galimybę sėkmingai įsilieti į darbo rinką. Džiaugiuosi, kad mes ištiesėme ranką ir dabar turime ne tik kompetentingus, bet ir noru trykštančius savo srities specialistus“, – sakė S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro direktorius Giedrius Bielskus.

Dabar net pasiteisinimų neverta ieškoti, reikia tik noro. Neturi jėgų po dienos darbų – laukiame tavęs per pietų pertrauką!

K. Norvilaitė sutinka, jog daugelis labiausiai vertina patirtį, tačiau mano, jog taip darbdaviai praranda ne vieną perspektyvų darbuotoją. „Kaunas sportuoja“ trenerės nuomone, jaunuoliui, kuris neturi patirties, yra labai sudėtinga susirasti darbą. Jeigu nevienos durys yra užveriamos, po truputį jaunas žmogus pradeda dvejoti savimi, savo pasirinkimais.

„Dabar manau, kad man labai pasisekė. Pradėjau čia dirbti, kai buvau studentė. Esu labai dėkinga žmonėms, kurie manimi patikėjo“, – džiaugėsi K. Norvilaitė.

Nauji iššūkiai ir baugino, ir motyvavo

Treneriai neslėpė, jog pirmąsias treniruotes pamena tarsi jos būtų vykusios vakar.

„Pirmai treniruotei ruošiausi visą mėnesį ir tikrai labai jaudinausi, pamenu net sapnuodavau. Bet po jos galvoje sukosi tik viena mintis –  tikrai esu savo vietoje“, – dabar su šypsena prisimena K. Norvilaitė.

Tačiau ne visiems treneriams didžiausią baimę kėlė debiutas. „Kaunas sportuoja“ treneris Žygimantas Liužinas pamena, jog jo galvoje kirbėjo kitas klausimas – kaip reikės susitvarkyti su didžiulėmis masėmis žmonių? Tada treneris mintyse dėliojo schemas, kurios galiausiai subyrėjo vos tik pradėjus dirbti. Jo nuomone, viskas gerokai paprasčiau – svarbiausia tiksliai žinoti, ką darai ir daryti tai paprastai ir aiškiai. Trenerio manymu, iš tiesų didelio skirtumo nėra, ar susirenka dešimt ar šimtas žmonių. Kartais su didele grupe dirbti dar įdomiau.

„Kai matai, kad žmonėms patinka, kad jie stengiasi ir kuomet sugebi prisitaikyti prie tų žmonių, motyvacija darbui išauga dar kelis kartus“, – sakė Ž. Liužinas.

Pastebi pokyčius ir visuomenėje

Kauniečiai jau kelerius metus turi galimybę išmėginti įvairiais nemokamas treniruotes, pabėgti nuo rutinos ir pasirūpinti sveikata. „Kaunas sportuoja“ projekto koordinatorė Giedrė Bernotaitė pastebi aiškius pokyčius, kurie tik įrodo, kad einama teisinga linkme: „Kauniečiams siūlome įvairias treniruotes, atsižvelgiant į sezoniškumą. Vasarą stengiamės išnaudoti viešas erdves, norėjome į projektą įtraukti naujovių, mokėme golfo subtilybių, taisyklingai riedėti riedučiais, dabar, rudens – žiemos sezono metu visos treniruotės vyksta Kauno sporto halės ir LSU patalpose“.

„Pats projektas tobulėja kiekvienais metais. Bet dar didesni pokyčiai yra visuomenėje. Kai buvau jaunesnis, tiesiog nebuvo tokių galimybių. Dabar net pasiteisinimų neverta ieškoti, reikia tik noro. Neturi jėgų po dienos darbų – laukiame tavęs per pietų pertrauką! Mes suteikiame labai daug galimybių ir pasirinkimų. Žinoma, iš pradžių viskas vyko pakankamai vangiai, nes tikrai nedaug žmonių žinojo apie mus, bet dabar su mumis sportuoja daugybė įvairaus amžiaus žmonių“, – džiaugėsi Ž. Liužinas, pridurdamas, jog neįmanoma nepastebėti, kaip keičiasi visuomenės ir kauniečių požiūris į aktyvų laisvalaikį.

Grupinių treniruočių trenerė  K. Norvilaitė atskleidė, jog turi keletą klientų, kurie lanko treniruotes nuo pačių pirmųjų dienų iki dabar, o kai kurie jau net ir savo vaikus atsiveda kartu.

Nėra netinkamo laiko sportui

Nors po truputį žmonių požiūris į fizinį aktyvumą keičiasi, tačiau kai kurios nuostatos vis dar egzistuoja. Nemažai žmonių dar mano, jog geriausias laikas treniruotėms – rytais prieš darbą arba vakarais po darbo. Tačiau šiais laikais, kuomet žmonių gyvenimo tempas kiekvienais metais greitėja, verta apsvarstyti ir kitas alternatyvas.

„Kaunas sportuoja“ organizuoja nemokamas treniruotes ne tik rytais arba vakarais, bet ir dienos metu. Pietų pertrauka puikus pasirinkimas, siekiantiems išnaudoti kiekvieną laisvą minutę. Moksliniais tyrimais įrodyta, jog sportas naudingas ne tik raumenims ar širdžiai, bet ir smegenų veiklai. Treniruotė pietų pertraukos metu ne tik sutaupys laiko, bet ir garantuos produktyvesnę antrąją dienos pusę darbuose.

Daugiau informacijos: Kaunas sportuoja „Facebook“ paskyroje ir www.sportohale.lt

GALERIJA

  • Nemokamų treniruočių projektas „Kaunas sportuoja“ suteikia galimybę ir dirbti
  • Nemokamų treniruočių projektas „Kaunas sportuoja“ suteikia galimybę ir dirbti
  • Nemokamų treniruočių projektas „Kaunas sportuoja“ suteikia galimybę ir dirbti
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS