Orkestras „Ąžuolynas“ kviečia į muzikinį pikniką | KaunoDiena.lt

ORKESTRAS „ĄŽUOLYNAS“ KVIEČIA Į MUZIKINĮ PIKNIKĄ

  • 0

Aktyvūs, išradingi ir nenuspėjami. Taip vis garsiau šiandien apibūdinamas Kauno pučiamųjų orkestras „Ąžuolynas“. Pripažintas geriausiais XVII Atvirajame Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionate Panevėžyje (E kategorija), sėkmingai miestą ir profesionalų orkestrą atstovavęs XXXIII tarptautiniame pučiamųjų instrumentų orkestrų festivalyje Sviece (Lenkijoje), kolektyvas brėžia vis naujus ir reikšmingus savo veiklos kontūrus.

Miesto budinimas, žygiuotės gatvėse, grojimas skveruose, solidžios akademinės koncertinės ir žavingos jungtys su animacija, kinu. Regis, ką dar daugiau ar geriau būtų galima pasiūlyti miestui ir jo svečiams?

„Ąžuolynas“ skelbia metų naujieną ir kviečia į keturių vasaros piknikų ciklą „Parko muzika“, kuris yra sudėtinė projekto „Muzikiniai Ąžuolyno sezonai“ dalis. Šių koncertų idėja – per keturis metų laikus išsidėstę nemokami koncertai, kurie suburia klausytojus šventėms ar trumpam atokvėpiui. Verta priminti rudens ir žiemos renginius, kurie vyko įvairiose Kauno bažnyčiose. Tai – koncertai, skirti muzikos globėjai šv. Cecilijai, šv. Kalėdoms, pavasario natomis skambėjusi Velykų muzika. Vasarą „Muzikiniai Ąžuolyno sezonai“ iškeliauja į žaliuosius Kauno plotus. Šio ciklo bruožas, kad juose neapsiribojama tikslu „tiesiog pagroti“, nes kiekvieną kartą ieškoma būdų kaip išryškinti programos taškus, atrasti rečiau skambančias kompozicijas, parengti naujas aranžuotes, sugalvoti įdomesnį programos pristatymą ar į gyvą atlikimą įtraukti paukščius. Tokiems sumanymams kuriamas specialus scenarijus, kuris dar labiau išryškina programos tematinius pikus.

Simboliškai „Ąžuolynas“ koncertų ciklą pradės Ąžuolyno parke, vėliau pučiamųjų orkestras kvies į Santaką, Panemunės šilą ir Kalniečių parką.

Du koncertai vyks birželį (10 ir 17 dienomis), du – rugpjūtį (19 ir 25 dienomis). Koncertams pasirinktos sekmadienio popietės, 14 val. neatsitiktinai, nes tai patogus metas, kurį galima įdomiai praleisti kartu su šeima gamtoje, skambant muzikai.

Šiai vasarai Kauno pučiamųjų orkestras „Ąžuolynas“ su šokėjomis parengė įspūdingą programą – kvietimą „paŠOK“. Jos metu skambės turtinga pasaulio šokių paletė – valsas, džaivas, tango, samba, rumba, polka, disco ir t. t. Galima šokti, vaikščioti arba – pasikviesti būrį bičiulių, įsikurti tiesiog ant žolės ir mėgautis gera muzika, vasaros šiluma bei lengvais užkandžiais.

„Pučiamųjų orkestrų pramoga vasarojantiems yra sena tradicija. Tiek Lietuvoje, tiek visoje Vakarų Europoje. Savo naująja idėja siekiame sekmadienio pasivaikščiojimams suteikti skambumo. Šį ciklą būtų galima vadinti bendruomeniškumo ir artumo iniciatyva, kuri yra labai svarbi mūsų visų skubančiuose gyvenimuose. Tad laukiame vasarojančių miestiečių, šokių muzikos fanų, klubų, būrelių narių. Kviečiame prie šios iniciatyvos prisijungti klausant ar šokant. Ir tai sakydami tikimės gero oro, nes be jo – net gražiausios mūsų idėjos neskambės.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS