Panevėžiečių šeimai Kauno rajono savivaldybėje įteiktas laimėtas batutas | KaunoDiena.lt

PANEVĖŽIEČIŲ ŠEIMAI KAUNO RAJONO SAVIVALDYBĖJE ĮTEIKTAS LAIMĖTAS BATUTAS

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas savivaldybėje su mama Dainora apsilankiusiam keturmečiui Gabrieliui, atvykusiam iš Panevėžio, įteikė Aitvarų festivalyje laimėtą batutą.

Anot savivaldybės atstovų, kasmet Lietuvos aitvarų sostinėje Zapyškyje organizuojamame Aitvarų festivalyje „Tarp žemės ir dangaus“ vaikai galėjo dalyvauti Dangiškiausios nuotraukos konkurse - fotosesijoje ant batuto - ir varžytis dėl įspūdingo prizo, 3 metrų skersmens batuto. Buvo nufotografuota 100 vaikų - simbolinis skaičius minint Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį.

Už labiausiai patikusias konkurse dalyvaujančių vaikų nuotraukas socialinio tinklalapio „Facebook“ festivalio paskyroje vartotojai balsavo visą savaitę. Laimėtojo keturmečio Gabrieliaus iš Panevėžio nuotrauka surinko 332 „Patinka“ paspaudimus.

Gabrielius pasakojo, kad Aitvarų festivalyje dalyvavo pirmą kartą, jį į Zapyškį atlydėjo tėtis Mindaugas. Apie šventę iš draugų ir pažįstamų šeima buvo girdėjusi daug gerų atsiliepimų, todėl ilga kelionė iš Panevėžio į Zapyškį negąsdino, - tikėjo, kad daugiau nei šimtą kilometrų nuvažiuoti verta. Viltys pasiteisino - atgal į gimtąjį miestą grįžo kupini gerų emocijų ir įspūdžių.

„Smagu, kad į pakaunėje vykstančius renginius žmonės atvažiuoja ir iš kitų miestų. Šiais metais aitvarus skraidino dalyviai iš Klaipėdos, Vilniaus ir net Rygos“, - kalbėjo V. Makūnas.

Kad keturmetis sūnus tapo Dangiškiausios nuotraukos konkurso nugalėtoju, Mindaugas ir Dainora sužinojo praėjus savaitei po šventės. „Kai Gabrieliui pasakėme, kad laimėjo batutą, džiaugsmo buvo pilni namai“, - įspūdžiais dalijosi mama Dainora.

Šeima neseniai persikėlė gyventi į individualų namą, todėl džiūgauja, kad prizui vietą kieme tikrai ras. Gabrielius prisipažino, jog batuto iki šiol neturėjo, bet šokinėti ant jo labai patinka, tad bus pramoga visai vasarai.

Pasak Dainoros ir sūnelio, jie nusiteikę kitąmet su visa šeima vėl atvykti į Zapyškį ir skraidinti aitvarus.

 

GALERIJA

  • Panevėžiečių šeimai Kauno rajono savivaldybėje įteiktas laimėtas batutas
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS