Režisieriui G. Varnui bus įteiktas Tolerancijos žmogaus apdovanojimas | KaunoDiena.lt

REŽISIERIUI G. VARNUI BUS ĮTEIKTAS TOLERANCIJOS ŽMOGAUS APDOVANOJIMAS

  • 4

Sekmadienį režisieriui Gintarui Varnui bus įteiktas 2018 metų Tolerancijos žmogaus apdovanojimas.

Kaip skelbia Sugiharos namai, režisierius nominuotas už alternatyvios, ugdančios teatro kalbos ir dramaturgijos paieškas, ypatingai atsiskleidusias paskutiniuose režisieriaus darbuose – „Natanas Išmintingasis“ ir „Getas“.

Leonido Donskio premija fondo valdybos ir Jolantos Donskienės sprendimu buvo skirta publicistui Pranui Morkui už ilgalaikes iniciatyvas, rodančias daugiakultūrį Lietuvos pradą, už projektus skatinančius istorinę atmintį ir empatiją.

Laureatų apdovanojimo ceremonija vyks VDU Didžiojoje auloje.

Kasmetinė Tolerancijos žmogaus nominacija skiriama asmeniui savo veiksmais, viešu pavyzdžiu ar atviru žodžiu stojusiam prieš ksenofobijos bei antisemitizmo, kitaminčių, kitatikių bei kitataučių persekiojimą, pasisakiusiam prieš smurto, prievartos ir radikalizmo apraiškas visuomeniniame Lietuvos gyvenime.

Leonido Donskio premija teikiama už ilgametes pastangas stiprinti pilietinį sąmoningumą, pakantą ir toleranciją, taip pat už žmogaus teisių gynimą, dialogo mezgimą ir palaikymą. Ši premija bus įteikta antrą kartą.

G. Varnas, bus apdovanotas skulptoriaus Edmundo Frėjaus sukurtu atminimo medaliu ir diplomu, Leonido Donskio premijos laureatui Pranui Morkui bus įteiktas diplomas ir 1 tūkst. eurų premija.

Tolerancijos žmogaus premija teikiama nuo 2001 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

kam

rodyt bukumą jei yra kitų organų .............

Anonimui

na nereikia savo bukumo rodyt visai Lietuvai.Komentarus pasilik savo sėbrams.

Anonimas

Ka jis toleruoja? Pide.rus, liberastus, valdzios vagis, Amerikos OKUPANTUS, mela, patycias is tautos? Jeigu TAIP tai jis yra eiline ATMATA kuri toleruoja AYMATAS.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS