„Sankt Peterburgo dienos Kaune“ kviečia į nemokamą džiazo koncertą | KaunoDiena.lt

„SANKT PETERBURGO DIENOS KAUNE“ KVIEČIA Į NEMOKAMĄ DŽIAZO KONCERTĄ

  • 2

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Muzikos akademija pasirašys sutartį su Sankt Peterburgo  H. A. Rimskio – Korsakovo valstybine  konservatorija.

VDU Muzikos akademijoje organizuojamas renginių ciklas „Sankt Peterburgo dienos Kaune“, skirtas bendradarbiavimo sutarties tarp VDU ir N. A. Rimskio – Korsakovo valstybine konservatorija pasirašymui. Šie renginiai taip pat yra įtraukti į  Kauno ir Sankt Peterburgo bendradarbiavimo 10 metų sukakties paminėjimo programą.

Balandžio 22 d., šeštadienį, 19 val., VDU didžiojoje salėje (S. Daukanto g. 28) vyks tarptautinio džiazo projekto, kuriame dalyvauja Sankt Peterburgo ir Kauno džiazo muzikantai nemokamas koncertas „Saulėtoji džiazo pusė“.

Andrejus Kondakovas iš Sankt Peterburgo (fortepijonas, klavišiniai) – išskirtinio talento pianistas ir kompozitorius. A. Kondakovas festivalyje „Sankt Peterburgo dienos Kaune“ pristatys originalią programą kartu su muzikantais. Andrejus yra žinomas visame pasaulyje dėl savo virtuoziškumo ir aukšto lygio kompozicijų. Jis dažnai kviečiamas geriausių pasaulio džiazo festivalio organizatorių. Dėl savo žanrinio atvirumo bei muzikinio lankstumo Andrejus yra bendradarbiavęs  su tokiomis garsenybėmis kaip Bobby Mcferrin‘u, Randy Breckeriu, saksofono virtuozais Davidu Sanchesu ir Igoriu Butmanu, dainininkėmis Kim Nalley, JD Walter bei kitais džiazo pasaulyje žinomais muzikos kūrėjais, atlikėjais.

Koncerte skambės A. Kondakovo bei Ąžuolo Paulausko kompozicijos. Šis bendras projektas susikūręs specialiai šiam festivaliui žada nustebinti klausytojus žanrine įvairove: nuo Jazz/Funk iki Smouth/Jazz bei Latin/Jazz stilių.

Muzikantas, kompozitorius, aranžuotojas, dainų kūrėjas Ą. Paulauskas Lietuvoje žinomas kaip nuo mažų dienų koncertuojasis jaunasis menininkas, ne vieno tarptautinio džiazo projekto narys bei savo individualiai atliekamo projekto „Evoliucija“ kompozitorius beilyderis.

Mušamaisiais Ąžuolas groja nuo 3 metų, o 5 metų kūrėjas jau buvo įrašytas į Lietuvos Gineso rekordų knygą (1992 m.), kaip jaunasis būgnininkas-profesionalas, grojęs su tokiais džiazo atlikėjais bei kolektyvais, kaip Kauno bigbendas, „Oktava“, Vladimiru Čekasinu, Vytautu Labučiu.

Šioje tarptautinėje komandoje pasirodys talentingasis Sergio Bradao, bosinės gitaros virtuozas iš Rio de Žaneiro, bei saksofoninikas iš Sankt Peterburgo  Dmitrijus Semionovas.

Įėjimas nemokamas.

GALERIJA

  • „Sankt Peterburgo dienos Kaune“ kviečia į nemokamą džiazo koncertą
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

KuKū

Nieko nesupratau :)

Andzela

Gal visai odomu???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS