Šokio spektaklis „(g)round zero“ kalėdiniu ritmu | KaunoDiena.lt

ŠOKIO SPEKTAKLIS „(G)ROUND ZERO“ KALĖDINIU RITMU

  • 0

Stebinantys, įdomūs ir kiekvieną kartą kitokie – tai šokio spektaklio „(g)round zero“ herojai. Kiek daugiau nei prieš metus spektaklis užgimė, kaip iššūkis, kurį vienas kitam metė Lietuvoje ir užsienyje pripažinti šokėjai Marius Pinigis ir Marius Paplauskas.

Dvi skirtingas disciplinas įvaldę šokio profesionalai, ryžosi palikti komforto zoną ir leidosi išmėginti savo galimybių ribas. Vėliau prie dueto prisijungė ir muziką spektakliui kuriantis dar vienas šokio profesionalas Andrius Stakelė, spektaklyje atliekantis paslaptingą vaidmenį. Visi kartu šie skirtingi šokėjai kuria nuolat kintantį ir abejingų nepaliekantį reginį.

„Rokis“, „Terminatorius“, „Gelbėtojai“, „Mirtina kova“, Briusas Lee, Muhammadas Ali, Michaelas Jacksonas, Jimmas Hedriksas, „Backstreet Boys“ ir „All4one“ – šie ir daugelis kitų filmų, jų personažų, muzikos atlikėjų, grupių ir aktorių yra M. Pinigio, M. Paplausko ir A. Stakelės įkvėpimo šaltinis. Todėl „(g)round zero“ nėra tik skirtingų šokėjų sąjunga. Tai taip pat duoklė jų vaikystei ir to meto herojams, leidžiantiems išlaisvinti vidinius trijuose menininkuose slypinčius vaikus.

Tarptautinio pripažinimo sulaukęs spektaklis jau rodytas tiek Lietuvoje, tiek Europoje ir jau spėjo suburti nemenką gerbėjų ratą, nepraleidžiantį nei vieno „(g)round zero“ pasirodymo. Nuolat kintanti spektaklio prigimtis žadina smalsumą, o vis didėjantys jį kuriančių šokėjų užmojai ir galimybės niekada nenuvilia.

Gruodžio 21 d. 19 val. Kauno kultūros centre „Tautos namai“ bus galima išvysti kalėdinę spektaklio versiją, kuri žada didelį juoko, akrobatikos ir energijos pliūpsnį. Eksperimentuoti nesiliaujantys projekto šokėjai nustebins ne tik tuos, kurie spektaklyje lankysis pirmąsyk, bet ir visus uoliai besilankiusius ankstesniuose „(g)round zero“ pasirodymuose. Linksmu, kalėdiniu ritmu „(g)round zero“ pakvies dar vienam įdomiam, kvapą gniaužiančiam iššūkiui.

GALERIJA

  • Šokio spektaklis „<span style=color:red;>(g)</span>round zero“ kalėdiniu ritmu
Artūro Buloto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS