Turas dviračiais po idėjų vandenyną | KaunoDiena.lt

TURAS DVIRAČIAIS PO IDĖJŲ VANDENYNĄ

  • 0

Vandens temą tyrinėjantis XIV "Kaunas Photo" festivalis kauniečius ir miesto svečius kviečia į turą po lauko parodas dviračiais.

Susitikimo vieta ir laikas – rugsėjo 13 d. 18 val. skvere prie Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (A.Juozapavičiaus pr. 57), kuriame eksponuojama autorių Paolo Woodso ir Gabriele's Galimberti paroda "Rojai. Metinė ataskaita". Turą po lauko parodas dviračiais ves Lietuvos dviratininkų bendrijos narys gidas Linas Vainius ir parodų kuratorius Mindaugas Kavaliauskas. Renginys nemokamas ir atviras visiems.

Turo po lauko parodas dviračiais koncepciją įkvėpė šiųmečio festivalio tema. Festivalio parodose vandens motyvas atskleidžiamas ne tik per humoro prizmę, bet taip pat akcentuojamos vis opesnės ekologijos, klimato kaitos problemos. Todėl organizatoriai kviečia nors kelioms valandoms automobilius keisti į dviračius ir taip nors maža dalimi prisidėti prie gamtos puoselėjimo.

L.Vainius ir M.Kavaliauskas miestiečius išsamiai supažindins su trimis "Kaunas Photo" festivalio lauko parodomis: Paolo Woodso (Haitis) ir Gabriele's Galimberti (Italija) "Rojai. Metinė ataskaita", skvere A.Juozapavičiaus pr. 57; australo Toddo Johnsono "Fosilijos", Žaliakalnio funikulieriaus papėdėje, V.Putvinskio gatvėje, ir Katerinos Mistal (Švedija) "Europos žymėjimas", aikštėje prie Kauno pilies.

XIV "Kaunas Photo" festivalis taip pat kviečia aplankyti Bertos Tilmantaitės parodą "Iš vandens", eksponuojamą Čečėnijos aikštėje. Nuo rugsėjo vidurio Kauno centre, ant tvoros, juosiančios buvusį "Merkurijų", bus demonstruojami festivalio meninių rezidencijų autorių: Andreaso Müllerio-Pohle (Vokietija), Dorotos Dawidowicz (Lenkija), Jario Silomäkio (Suomija) Kaune sukurti fotografijų darbai.

"Kaunas Photo" festivalio lauko parodos veiks iki spalio pabaigos, o paroda ant "Merkurijaus" tvoros – iki kitų metų kovo.

Gairės: Kaunas Photo
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS