Žygis ir nakvynė Raudonės pilyje – įspūdingas maršrutas ir iš naujo atrastos vietos | KaunoDiena.lt

ŽYGIS IR NAKVYNĖ RAUDONĖS PILYJE – ĮSPŪDINGAS MARŠRUTAS IR IŠ NAUJO ATRASTOS VIETOS

  • 1

Rugpjūčio 4–5 dienomis „Minam kartu“ iniciatyvos autoriai organizuoja dviračių žygį su nakvyne Raudonės pilyje. Maždaug 135 km maršrutas asfaltuotais keliais ir takeliais parengtas pagal kelionių vadovą „Įdomiausios kelionės po Lietuvą“. Žygeivių laukia kelionė įspūdingu kraštovaizdžiu – išvykos metu dviratininkai važiuos gėrėdamiesi Nemuno vaizdais.

Šio žygio idėja renginio organizatoriams kilo pastebėjus, kad nemažai Lietuvos pilių yra pamirštos, o kai kuriems žmonėms net ir nežinomos. Netrukus buvo nuspręsta – „Minam kartu“ iniciatyvos organizatoriai per artimiausius

metus parengs maršrutus į visas Lietuvoje esančias pilis.

„Minam kartu“ iniciatyvos autorė, dviračių žygių organizatorė Solveiga Dambrauskaitė tikina, kad tokie žygiai – galimybė ne tik praleisti laiką ypatingose vietose, bet ir atrasti Lietuvą iš naujo. „Tai ne vien tik dviračių žygiai – tai šypsenos, bendravimas, nauji draugai ir pirmi kartai. Dviračių žygių metu dažnai girdime frazę: „Gyvenu visai šalia, bet šios vietos niekada nemačiau.“ Tai mums – didžiausias įvertinimas“, – sako Solveiga ir priduria, kad organizatoriai nuolat stengiasi nustebinti žygių dalyvius.

Dviračių žygyje taip pat dalyvaus ir kelionių įspūdžiais dalysis kelionių vadovo „Įdomiausios kelionės po Lietuvą“ sudarytojas Vytautas Kandrotas, o jis dalyviams jau yra paruošęs staigmenų. Keliautojas ir fotografas V. Kandrotas taip pat žada iš paukščio skrydžio bepilotės skraidyklės pagalba įamžinti šio renginio akimirkas.

Prieš kelionę Solveiga žygeiviams rekomenduoja pasitikrinti savo dviračio techninę būklę, pasirūpinti atsargine rato kamera. Ruošiantis į žygį labai svarbu pasirinkti tinkamą avalynę, patogius drabužius, pasirūpinti vandens ir maisto atsargomis, apsauga nuo saulės ir lietaus. „Šeštadienio naktį praleisime palapinėse, jas statysime Raudonės pilies parke, tad žygeiviai turėtų pasirūpinti palapinėmis, kilimėliais ir miegmaišiais. Šių daiktų dviračiais vežtis nereikės. Turėsime lydintį automobilį, kuris veš žygeivių daiktus“, – patarimais dalijasi žygio organizatorė.

Žygyje gali dalyvauti visi, kurie yra fiziškai pasirengę per dvi dienas dviračiu įveikti apie 135 km atstumą. „Dalyvių amžius neribojamas, tačiau laukiame vyresnių nei 16 metų dviračių žygių entuziastų“, – teigia Solveiga. Norintys dalyvauti šiame žygyje turėtų suskubti įsigyti bilietus – liko tik keletas laisvų vietų. Bilietus galite įsigyti čia.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

super

Nuostabus savaitgalinis maršrutas- nerealus! Bažnyčios, piliakalniai, pilys, senosios miestelių kapinės, miestelių gatvelės su aną šimtmetį menančiomis trobomis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS