Abiturientai Kaune geriausiai moka anglų kalbą? | KaunoDiena.lt

ABITURIENTAI KAUNE GERIAUSIAI MOKA ANGLŲ KALBĄ?

Ir šiemet netrūko kauniečių, sublizgėjusių per valstybinių brandos egzaminų sesiją. Kurie egzaminai sekėsi geriau, o kur jaunuoliai klupo?

Tebelaukia apeliacijų rezultatų

Mažiausiai penkių Kauno atstovų atestatuose puikuojasi net po keturis šimtukus. Tokį derlių nuskynė trys KTU ir po vieną VDU "Rasos" bei Kauno "Saulės" gimnazijų atstovų.

"Geriausi rezultatai – anglų kalbos ir gamtos mokslų, tokių kaip chemija, fizika, gal dar ir biologija", – apibendrino Kauno miesto Švietimo skyriaus vyr.specialistė Vilija Adaškevičienė. Taip yra todėl, anot specialistės, kad šiuos egzaminus laiko motyvuoti mokiniai, tie, kuriems patinka gamtos mokslai.

Tiesa, rezultatai dar – ne galutiniai. Pirmadienį dar nebuvo paskelbta kai kurių egzaminų, tarp jų, ir lietuvių kalbos, apeliacijų rezultatai, tad įvertinimai gali keistis. Pavyzdžiui, vien valstybinio lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzamino, kurio temos daugumai pasirodė labai labai lengvos, bet neišlaikė kas penkioliktas, apeliacijas teikė 130 kauniečių iš 2 345 laikiusiųjų. V.Adaškevičienė pastebi, kad įprastai didžiajai daliai apeliantų rezultatai lieka nepakeisti, tik kai kuriems balas pakeliamas ar sumažinamas.

"Egzaminų rezultatai labai panašūs kaip ir pernai. Labai ypatingų pokyčių nematau", – sakė specialistė. Vis dėlto ji nebūtų linkusi lyginti pernykščių ir šiųmetinių egzaminų rezultatų, nes labai skirtingas jų lygis, ypač kalbant apie matematikos egzaminą. Pavyzdžiui, šiam egzaminui išlaikyti visuomet buvo 16 balų kartelė, o šiemet ji nuleista iki 8 balų.

Lenkia šalies vidurkį

Vis dėlto ir šiemet kauniečių surinktų balų vidurkis yra kur kas aukštesnis nei šalies abiturientų įvertinimo per egzaminus vidurkis.

"Taip yra todėl, kad Kaune kaip didmiestyje mokiniams yra geresnės mokymosi sąlygos, geresnės galimybės, didesnis technologijų mokymo procese prieinamumas, pavyzdžiui, daug atnaujintų kabinetų, įrengta modernių laboratorijų, klasėse naudojami planšetiniai kompiuteriai. Tai labiau atitinka vaikų poreikius, nes jie yra įpratę mokytis, skaityti, domėtis tokiu principu. Kuo daugiau šiuolaikinių priemonių, kuo daugiau savarankiško darbo ir tikrojo mokymosi pamokoje, tuo ir rezultatai yra geresni", – aiškino V.Adaškevičienė.

Kol kai kurie jaunuoliai džiaugiasi gerais įvertinimais, kitų žinios ir gebėjimai įvertinti kaip nepakankami. Galutinis skaičius, kiek dvyliktokų šiemet taip ir nebus įteiktas vidurinio mokslo baigimo atestatas, dar neaiškus, nes laukiama apeliacijų rezultatų.

Nevienodai pakelta kartelė

Per lietuvių kalbos ir literatūros valstybinį brandos egzaminą nepasisekė ir jo neišlaikė 151 kaunietis iš 2 345 laikiusiųjų (6,44 proc. laikiusiųjų). Išlaikyti šiam egzaminui buvo būtina surinkti bent 30 procentinių taškų iš 100.

Anot rezultatus "Kauno dienai" pateikusios V.Adaškevičienės, užsienio kalbos (anglų) valstybinio brandos egzamino neišlaikė 16 Kauno jaunuolių iš 2 568 (0,62 proc. laikiusiųjų). Išlaikyti egzaminui reikėjo surinkti 16 procentinių taškų iš 100.

Matematikos valstybinio brandos egzamino neišlaikė 187 jaunuoliai iš 992 laikiusiųjų (9,39 proc.). Kartelė išlaikymui buvo nuleista iki 8 procentinių taškų iš 100.

Biologijos valstybinį brandos egzaminą šiemet laikyti rinkosi 821 kaunietis. Trims iš jų nepavyko surinkti 16 taškų ir egzamino neišlaikė (0,37 proc.).

Skaičiuojant visos šalies šių egzaminų rezultatus – lietuvių kalbos ir literatūros išbandymą išlaikė 91,25 proc. laikiusiųjų, matematikos – 87,21 proc., anglų kalbos – 99,16 proc., biologijos – 98,73 proc.

Sėmė šimtukus

37 Kauno atstovai iš lietuvių kalbos ir literatūros valstybinio brandos egzamino surinko po 100 balų (1,58 proc. laikiusiųjų). 326 jaunuolių balai buvo tarp 86–99 (13,9 proc.).

Iš anglų kalbos valstybinio brandos egzamino į Kauną atskriejo net 235 šimtukai (9,15 proc.) – šešis kartus daugiau nei iš lietuvių kalbos ir literatūros, tiesa, pastarąjį laikiusiųjų šiek tiek mažiau.

Kas trečio įvertinimai iš anglų kalbos egzamino buvo tarp 86–99 balų (796 kandidatų, arba 31 proc.).

Šimtukų iš matematikos kur kas mažiau – 25 (1,26 proc.). Gavusiųjų 86–99 balus – 143 (7,18 proc.).

Šių mokslo metų brandos egzaminų lyderė – Vilniaus "Gabijos" gimnazijos mokinė, gavusi net penkis šimtukus. Po keturis šimtukus pelnė mažiausiai 17 Lietuvos abiturientų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kaunas valdo

Nebejuokinkite liaudes :D anglu kalba kaip tik blogiausiai moka

Anonimas

187 iš 992 tai apie 19 procentų

Ne

Matematikos viso yra 60 taškų, o ne 100
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS