Aleksote iškils naujas parkas? | KaunoDiena.lt

ALEKSOTE IŠKILS NAUJAS PARKAS?

Kauno miesto taryba svarstys Aleksote esančiai teritorijai suteikti parko statusą. Pritarus šiam projektui, teritorijoje verslininkai savo lėšomis įrengs parką ir padovanos jį miestui.

Keičia statusą

Antradienį miesto taryba spręs, ar Kaune reikalingas dar vienas parkas. Siūloma žemės sklypui prie Veiverių, Šeštokų ir Kiečių gatvių suteikti parko statusą.

"Šiuo metu minėta Aleksoto teritorija turi skvero statusą. Parko statusas yra reikalingas dėl investicijų, kurias planuojama įgyvendinti šioje vietoje. Aplinkinę teritoriją vystantis verslas ketina savo lėšomis čia įrengti visiems miestiečiams skirtą parką su sporto ir vaikų žaidimų aikštelėmis, naujais takais, suoliukais ir kitais parkui būtinais atributais", – komentavo Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Miestui nekainuos

V.Šiliauskas tikino, jei taryba pritars, Aleksoto parko įrengimas miestui nekainuos nė cento, o nauja laisvalaikio erdve galės naudotis visi kauniečiai. Tai, ko gero, bus pirmas kartas, kai parkas bus sutvarkytas ne miesto, o privačiomis lėšomis, tačiau šia erdve galės naudotis visas miestas.

Bendrovė "Centromera" netoli Veiverių, Šeštokų ir Kiečių gatvių teritorijos stato naują gyvenamąjį kvartalą, todėl pasiryžo investuoti ir į viešąją erdvę.

"Čia išeina toks bendras projektas, prie kurio prisideda trys grandys – savivaldybė, kuri pagaliau suprato, kad be žaliųjų zonų miestas negali egzistuoti, bendruomenė ir verslas. Aleksoto bendruomenė palaiko parko idėją, nes pati ilgą laiką siekė, kad teritorija gautų parko statusą. Kadangi mes šalia vystome didelį gyvenamąjį kvartalą, esame taip pat suinteresuoti, kad toje vietoje būtų ne kokie komerciniai pastatai, o laisvalaikio zonos, kuria naudosis ne tik mūsų kvartalo gyventojai, bet ir visi kauniečiai. Tai yra tam tikra pridėtinė vertė", – apie tai, kodėl verslas investuoja į parko kūrimą kalbėjo projekto vystytojas Artūras Jurša.

Esame taip pat suinteresuoti, kad toje vietoje būtų ne kokie komerciniai pastatai, o laisvalaikio zonos, kuria naudosis ne tik mūsų kvartalo gyventojai, bet ir visi kauniečiai. Tai yra tam tikra pridėtinė vertė.

Jis tikino, kad kol kas dar nežinoma, kiek bendrovė investuos į naują Aleksoto parką, nes tiksli suma paaiškės parengus projektą. Tačiau ji gali siekti ir 200 tūkst. eurų.

Kas pasikeis?

Kol kas minėtoje Aleksoto 2 ha ploto teritorijoje jokie darbai nevyksta. Praeivius pasitinka niekuo neišsiskirianti ir nefunkcionuojanti erdvė, tačiau vaizdas čia bus gerokai jaukesnis. Planuojama, kad parko teritorijoje bus įrengtos sporto aikštelės, vaikų žaidimų aikštelės, šviestuvai ir nauji takai. Neatmetama, kad parke bus įrengtos ir stebėjimo kameros, kurios padės užtikrinti viešąjį saugumą. Prie parko bus įrengtos ir automobilių stovėjimo vietos.

"Yra koncepcija, kaip galėtų parkas atrodyti, viskas pristatyta vietos bendruomenei, tačiau galutinis vaizdas bus parengus projektą. Esame pasitelkę landšafto architektų, kurie suprojektuos parką. Parengtas projektas vėl bus svarstomas tiek su miestu, tiek su bendruomene. Parkas bus įrengtas pagal visus reikalavimu ir priklausys miestui, mes būsime tik kaip rėmėjai", – sakė A.Jurša.

Anot jo, planuojama, kad realūs parko įrengimo darbai prasidės 2019-aisiais. Tikimasi, kad pavyks darbus baigi greičiau nei per metus.

GALERIJA

  • Vieta: naujas parkas turėtų atsirasti ties Veiverių, Šeštokų ir Kiečių gatvėmis.
Akvilės Snarskienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

skaitytoja

Pritariu anksčiau diskutavusiam, jog būtina sutvarkyti ir Aleksoto turgavietę, nes ji panaši į čigonyną, tikrai nepuošia Aleksoto, mašinų sangrūdos prie miegamųjų namų, siauros gatvės, sunku prasilenkti transporto priemonėms, nesaugu pėstiesiems, paties turgaus estetinis vaizdas klaikus. Mere, laikas ir čia pridėti savo ranką.

Kaunietis

Labai grazi iniciatyva is privataus verslo puses. Jei kiekvienas turetumem toki poziuri, miestas dar sparciau augtu ir grazetu.

Anonimas

Ne kažin kas jo jau beliko bet nors kiek išsaugot ir tai dar gerai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS