Ant šalto šaligatvio – su trispalve rankoje | KaunoDiena.lt

ANT ŠALTO ŠALIGATVIO – SU TRISPALVE RANKOJE

Šiandien, Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio dieną, Kaune pamačiau vaizdą, kuris suspaudė širdį. Šalia vieno Kalniečių mikrorajone esančio baro ant šaligatvio sėdėjo girtas vyras, į atlapą įsisegęs nedidelę Lietuvos trispalvę.

Su juo kažką kalbėjusi prasigėrusi moteris nuspūdino į netoliese esančią savo nuolatinę dislokacijos vietą, o pagyvenęs vyras liko sėdėti.

Pro šalį praėjo keletas žmonių, tačiau niekas į šaltyje sėdintį žmogų nekreipė dėmesio. Priėjęs paraginau vyrą keltis ir keliauti namo. Tačiau to daryti iki šiol niekada nematytas žmogus neskubėjo. „Žinai, kokio amžiaus motiną aš turiu? 94-erių. Man jau beveik 63-eji. Na ir kas, kad dabar čia sėdžiu. Jaunystėje patarnaudavau per mišias Kauno arkikatedroje bazilikoje. Buvau klapčiukas“, - portalui kauno.diena.lt sakė Albertu prisistatęs vyras.

Jis nesiteikė paaiškinti, kodėl geria, pats pradėjo klausinėti, ką manau apie Lietuvą ir Vytautą Landsbergį. Albertas tikino, kad geria ne todėl, kad jam dabar blogai: „Man prie visų valdžių buvo gerai. Ir nebūna blogai, kai išsipagirioju“, - tikino jis.

Vyras sutiko fotografuotis ir į ranką paėmęs vėliavėlę, mielai pozavo. „Gali skelbti nuotraukas. Ar duosi man penkis?“, - klausė jis.

Išgirdęs atsakymą „ne“, Albertas kelis kartus šūktelėjo: „Duok penkis, sakau!” Jam ranką padaviau tik tada, kai vyras paprašė padėti atsikelti. Atsistojęs jis nenuvirto – pradėjo eiti. Tikiuosi, pasiekė namus.

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

Goša

Ką jau ką, bet šnapsą tikrai myli

vvvvvvvvvvv.................

nesupratau ar jis myli fon lanzborga

Voca

Nesupratau, ką pilietis kilometriniu komentaru norėjo pasakyti. A girdz, paaiskink.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS