Apie vyriausią iki šiol gyvybės langelyje paliktą vaiką: mergytė vaikštanti, kalbanti | KaunoDiena.lt

APIE VYRIAUSIĄ IKI ŠIOL GYVYBĖS LANGELYJE PALIKTĄ VAIKĄ: MERGYTĖ VAIKŠTANTI, KALBANTI

Vaiko teisių ir įvaikinimo tarnybos vadovė Ilma Skuodienė teigia, kad sekmadienį gyvybės langelyje rasta dvejų metų mergaitė yra vyriausias iki šiol tokiu būdu paliktas vaikas. Visgi ji pabrėžia, kad šį tėvų sprendimą reikėtų priimti kaip išgelbėtą gyvybę.

„Priimkime kaip išgelbėtą vaiko gyvybę. Gali būti ir tokie sprendimai. Turbūt labai skaudūs visiems, ypatingai juos priėmusiems“, – savo feisbuko paskyroje rašė I. Skuodienė.

„Šiais metais tai yra penktas vaikas, paliktas gyvybės langelyje. Penkios išsaugotos gyvybės“, – pabrėžė ji.

Visgi Vaiko teisių ir įvaikinimo tarnybos vadovė atkreipia dėmesį, kad vaiką gyvybės langelyje palikę tėvai turi 3 mėnesius pakeisti savo sprendimą.

„Svarbu pasakyti, kad tėvai turi 3 mėnesius pakeisti savo sprendimą. Ir priėmus kitą sprendimą – būtų suteikta visa reikalinga pagalba. Jo nepakeitus – vaikui ieškoma šeima pasirengusi priimti ir įvaikinti“, – akcentavo I. Skuodienė.

Priimkime kaip išgelbėtą vaiko gyvybę.

Ji atkreipė dėmesį, kad tai yra vyriausias paliktas vaikas gyvybės langelyje.

„Prieš tai 2013 metais, taip pat Kaune, buvo paliktas 1 metų 7 mėnesių berniukas“, – pabrėžė Vaiko teisių ir įvaikinimo tarnybos vadovė.

Kaip pranešė Kauno ligoninė, gyvybės langelyje nuskambėjus skambučiui lopšyje rasta mergaitė. Ji buvo užklota pledu, tvarkingai aprengta, vaikštanti ir kalbanti. Mergaitė buvo perduota už tolesnę vaiko priežiūrą atsakingoms tarnyboms.

I. Skuodienė akcentuoja, kad nuo 2009 metų viso gyvybės langelyje buvo palikti 95 vaikai, iš kurių 16 tėvai susigrąžino.

ELTA primena, kad sekmadienio vakarą Kaune gyvybės langelyje rasta palikta mergaitė.

Kaip informuoja Policijos departamentas, mergaitė rasta apie 19.36 val. V. Putvinskio gatvėje esančio pastato gyvybės langelyje. Pirminiais duomenimis, mergaitės tapatybė neaiški, o amžius – apie dveji metai. Mažylė pristatyta į ligoninę.

Surinkta medžiaga dėl vaiko palikimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (59)

Paslikas

Celofanas ar abi Celofanienės , žmonelė bei mamutė , o gal Gibonas , Gibonienė galėtų įdukrinti ? ? Siūlytime Ignui advokatui, tai pasikeltų reitingą prieš pat rinkimus .

nuomonė

nesmerk, jei nežinai kodėl paliko:(

Neatleistina. Dukra savo gimdytojai niekada neatleis.

Niekam tikę tėvai-nežinantys kas yra atsakomybė. Net jei badu miršti, privalai savo vaiką auginti ir taškas. Šunys ir katės nepalieka jauniklių net skurde.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS