Aplinkosaugininkai vėl tikrins N. Zobovo meškų laikymo sąlygas | KaunoDiena.lt

APLINKOSAUGININKAI VĖL TIKRINS N. ZOBOVO MEŠKŲ LAIKYMO SĄLYGAS

Aplinkos apsaugos departamentas bei Maisto ir veterinarijos tarnyba artimiausiu metu atliks patikrinimus dėl meškų laikymo sąlygų Nikolajaus Zobovo „Ąžuolyno meškučių cirke“.

Teigiama, kad nustačius, jog gyvūnai laikomi netinkamai, jie gali būt konfiskuoti ir išvežti ten, kur jų laikymo sąlygos būtų užtikrintos pagal reikalavimus.

Taip pat aplinkos ministras Kęstutis Mažeika žada kuo greičiau siekti, kad būtų uždrausta cirke naudoti laukinius gyvūnus.

„Esama situacija turi būti kuo greičiu išspręsta. Sieksime, kad Gyvūnų gerovės įstatymo pataisos kuo greičiau pasiektų Seimą. Laukinių gyvūnų naudojimas cirkuose yra netoleruotinas“, – BNS perduotame komentare cituojamas K. Mažeika.

Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacija pirmadienį kreipėsi į Aplinkos ministeriją prašydama konfiskuoti N. Zobovui priklausančias meškas, kadangi cirko savininkas atsisako jas perkelti į surastą rezervatą Vokietijoje.

Pernai „Ąžuolyno meškučių cirkas“ dėl netinkamo gyvūnų laikymo nubaustas 15 eurų bauda. Veterinarijos specialistai kartu su aplinkosaugininkais nustatė, kad į gastroles gabenami gyvūnai laikomi nepakankamo ploto narvuose ir voljeruose.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

pamenu

...kaip žiemą vasarą tos meškos gyveno autobuse, pastatytame prie Jablonskio gimnazijos.Matyt, iš pro šalį kasdien zujančių vaikų pramoko rašyti, tai skundus vis rašo ant to buvusio šėriko, save išdidžiai vadinančio cirko artistu dresuotoju?

pagrindinė

veterinaro problema 2019 metų aplinkosaugos srityje kovot su vaikų pamėgta meškute ........

...

Kur meškos, ten ir blusos - AR kas blusų gerbūviu pasidomėjo?.. :/
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS