Aplinkosaugos patirtimi dalinosi su užsienio partneriais | KaunoDiena.lt

APLINKOSAUGOS PATIRTIMI DALINOSI SU UŽSIENIO PARTNERIAIS

  • 0

Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijoje šią savaitę - neįprastas sujudimas. Gimnazija aktyviai  įgyvendina tarptautinio švietimo mainų paramos fondo projekto ERASMUS+ „Ecological literacy“ veiklas, kurios  ugdo  ekologinį raštingumą, sąmoningumą, skatina išsaugoti aplinką ne tik vietos, bet ir tarptautiniu lygmeniu.

Gimnaziją aplankė ir nuo  pat ankstyvo pirmadienio ryto kartu su gimnazijos mokiniais ir mokytojais darbavosi  šio projekto partneriai - mokiniai ir mokytojai iš penkių Europos Sąjungos valstybių: Rumunijos, Portugalijos, Kroatijos, Kipro bei Turkijos.

Ir svečiai, ir gimnazijos atstovai dalyvauja įvairiose aplinkosauginėse, edukacinėse, ekologinį raštingumą ugdančiose veiklose. Projekto dalyviai pripažįsta, kad didėjantis  aplinkos užterštumas, vartotojiškumo augimas, masiniai miškų gaisrai rodo, kad ekologinis sąmoningumas turėtų tarpti vienu iš prioritetinių asmenybės ūgties tikslų, nes tik nuo išauginto žmogaus sąmoningumo priklauso, ar tapsime atsakingais už savo aplinką piliečiais.

Todėl  vos pradėję savo viešnagę Lietuvoje, svečiai šalia gimnazijos pasodino tradicinius lietuviškus medžius - ąžuolus ir liepas, susipažino su gimnazijos savito ugdymo sistemos  ekologijos ir aplinkos technologijų ugdymo ypatumais, stebėjo pamokas bei patirtinio ugdymo veiklas, dalyvavo eko dirbtuvėse, kuriose susipažino su ekologiškų produktų gaminimo technologijomis. Tęsdami pažintį su mūsų šalimi, projekto dalyviai aplankė vieną gražiausių Lietuvos vietovių - Anykščių apylinkes. Dalyvaudami sveikatinimo veiklose, vaikščiodami medžių lajos taku, kvėpuodami grynu šilelio oru jaunieji gamtos mylėtojai ne tik grožėjosi kraštovaizdžiu, bet turėjo atlikti įvairias gamtotyrines užduotis: mokėsi atpažinti augalus, įvardyti jų savybes, stengėsi atskirti paukščių balsus.

Kone pati darbingiausia savaitės diena - ketvirtadienis, kada gimnazija į tradicinę Nacionalinę pamoką „EKO idėjos Lietuvai 2018“ pakvietė ne tik Lietuvos švietimo įstaigas, Lietuvos EKO mokyklų tinklo narius, bet ir tarptautinio projekto ERASMUS+ „Ecological literacy“ partnerius. Siekis išsaugoti mus supančią aplinką, diskusijos aplinkosaugos, sveikos gyvensenos klausimais, bendrų sprendimų ieškojimas apjungė tiek lietuvius, tiek svečius iš užsienio. Renginį tradiciškai organizavo Prezidento Valdo Adamkaus gimnazija - Lietuvos EKO mokyklų tinklo įkūrėja ir koordinatorė bei pirmoji įstaiga Lietuvoje, pasirinkusi įgyvendinti ekologijos ir aplinkos technologijų ugdymo sampratą.

Renginio metu dalyviai ne tik galėjo sudalyvauti eko idėjų bei augalų mainų  mugėse,  eko technologijų dirbtuvėse, bet ir pasisemti gerosios patirties Lietuvos EKO mokyklų tinklo suvažiavime, išgirsti kolegų pastebėjimus, patarimus, aptarti rūpimus klausimus ekologinio ugdymo temomis.

Gimnazijos direktorė Rita Rasikienė pasidžiaugė, kad Lietuvos EKO mokyklų tinklas plečiasi ir vis labiau atkreipiamas dėmesys  į atsakingo vartotojo ugdymą, darnios aplinkos kūrimą, atsakomybę už savo veiksmus bei siekį išsaugoti aplinką ateities kartoms.

Užsienio šalių partnerių viešnagė Lietuvoje užtruks iki savaitgalio. Pasak organizatorių, nors darbingam šurmuliui pasibaigus po savaitės projekto partneriai paliks Lietuvą, džiugu, kad dalyvius vienijančios ekologinio raštingumo veiklos kiekvienoje šalyje bus  plėtojamos ir toliau.

GALERIJA

  • Aplinkosaugos patirtimi dalinosi su užsienio partneriais
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS