Biurų rinkos potencialas auga: renkasi verslo centrus net ir ne miesto centre | KaunoDiena.lt

BIURŲ RINKOS POTENCIALAS AUGA: RENKASI VERSLO CENTRUS NET IR NE MIESTO CENTRE

  • 0

Pastaruoju metu stipriai augęs naujų biurų rinkos potencialas Kaune ir toliau nelėtina tempo. „Stambios Lietuvos kompanijos pagrindines savo būstines perkelia į laikinąją sostinę, todėl sparčiai auga komercinių patalpų paklausa verslo centruose net ir ne miesto centre“, – pastebi Verslo vystymo centro direktorius Tautvydas Jarušonis.

Vienoje iš strateginių Kauno miesto dalių – Pramonės prospekto ir Chemijos gatvių sankirtoje – šių metų gegužę duris atvėręs keturių aukštų A klasės verslo centras „Konversus“ nuomojamų biurų rinką papildė beveik 5,3 tūkst. kv. m komercinių patalpų (administracinės, prekybos, sandėliavimo patalpos).

„Ypač juntame stambių Lietuvos kompanijų susidomėjimą. Verslo centre „Konversus“ įsikurs moderni biokuro energetikos sprendimus ir įrenginius Lietuvos bei užsienio šalių pramonės, valstybinio sektoriaus klientams kurianti ir diegianti įmonė „Axis Technologies“, ir „Baltic Car Equipment“ – viena iš lyderių Baltijos šalyse automobiliams skirtų elektronikos įrenginių gamybos ir IT sprendimų vystymo srityse“, – sako T.Jarušonis.

Šiuo metu verslo centre „Konversus“ jau išnuomota 50 proc. komercinių patalpų.

Kauno biurų rinkos potencialo augimą lemia kainos ir kokybės santykis: palyginti su Vilniumi, čia A klasės biuro nuomos kainos vidutiniškai 25 proc. mažesnės. Svarbi ir gera lokacija – patogus susisiekimas ir galimybė išvengti transporto spūsčių, didelis patalpų plotas, todėl galės įsikurti stambios kompanijos, patalpos pritaikytos konkretiems poreikiams, ekonomiškas išlaikymas.

Kauno biurų rinkos potencialo augimą lemia kainos ir kokybės santykis: palyginti su Vilniumi, čia A klasės biuro nuomos kainos vidutiniškai 25 proc. mažesnės.

„Dar vienas labai svarbus dalykas – didelė automobilių aikštelė. Dažnai tai tampa rimta kliūtimi įsikurti miesto centre, nes ribotas automobilių parkavimo vietų skaičius ar mokamos vietos sukelia nepatogumų tiek klientams, tiek darbuotojams“, – pabrėžia T.Jarušonis.

Šalia verslo centro „Konversus“ esanti nemokama automobilių aikštelė yra viena didžiausių Kaune: ji užima daugiau nei 5,7 tūkst. kv. m plotą, iš viso įrengtos 227 vietos darbuotojų ir svečių automobiliams, žmonėms su negalia – 11 vietų prie pat įėjimo į pastatą. Aikštelėje įrengtos vietos dviračiams, elektromobilių įkrovimo stotelės.

„Verslo centrai, konkuruodami dėl stambių kompanijų, ieško nestandartinių sprendimų. Pavyzdžiui, mes vienai automobilio vietai skyrėme net 18 kv. m plotą, sudarydami galimybes statyti ne tik lengvuosius automobilius, bet ir kiek didesnes komercines transporto priemones“, – vardija Verslo vystymo centro direktorius T.Jarušonis.

Jis pastebi, kad nemažai verslo centrų vis dar nepakankamai dėmesio skiria augančioms gamybos ir prekybos įmonėms, kurios taip pat intensyviai dairosi modernių ir ekonomiškų patalpų.

Verslo centre „Konversus“ prekybos patalpoms skirta daugiau nei 1,4 tūkst. kv. m – jos prie kliento poreikių pritaikomos plėtotojo sąskaita. Atskirai numatytas beveik 500 kv. m plotas sandėliuoti.

„Dar vienas pranašumas – verslo centre yra 1 200 kg keliamosios galios liftas, kuris leidžia transportuoti įvairias prekes, baldus ir kitus daiktus ar tiesiog vienu metu liftu naudotis didesnei grupei žmonių. Iš viso kiekviename aukšte yra įrengti trys liftai“, – sako T.Jarušonis.

Verslo centre „Konversus“ įdiegta viena pažangiausių „Mitsubishi electrics“ technologijų, todėl patalpas nuomojančios įmonės gali savarankiškai reguliuoti oro temperatūrą, kondicionavimą, vėdinimą, nusistatyti kitus parametrus, visur įrengtos energiją tausojančios LED apšvietimo sistemos. Verslo centre jau veikia viešojo maitinimo įstaiga, iš viršutinių aukštų atsiveria miesto panorama su Kauno mariomis.

Verslo centro „Konversus“ statybos darbai baigti šių metų gegužę (pradžia – 2017 m. sausis). Projektą plėtoja bendrovė Verslo vystymo centras, į jį investuota apie 3,5 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS