Buvusio Kauno vicemero K.Kriščiūno byla – jau ant teisėjų stalo | KaunoDiena.lt

BUVUSIO KAUNO VICEMERO K.KRIŠČIŪNO BYLA – JAU ANT TEISĖJŲ STALO

Kauno teisėsaugos pareigūnai baigė tirti ir teismui perdavė buvusio piktnaudžiavimu tarnyba įtariamo buvusio Kauno vicemero narystę Kęstučio Kriščiūno ir kitų savivaldybės tarnautojų bylą.

Buvęs Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotojas įtariamas padėjęs partijos bendražygei už savivaldybės pinigus suremontuoti butą. Be to, nurodė iš bendrovės sąskaitos nupirkti jo asmeniniam automobiliui keturias naujas žiemines padangas, akumuliatorių, suremontuoti jo asmeninį automobilį.

"Dėl neteisėtų K.Kriščiūno veiksmų Kauno miesto savivaldybė patyrė didelę žalą. Buvo paminti bendruomenės, tarybos nario, atstovaujamos institucijos ir aukštas pareigas užėmusio valstybės tarnautojo interesai. Tai pakenkė Kauno miesto savivaldybės įvaizdžiui bei tarybos autoritetui“, – sakė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Nomeda Urbonavičienė.

Dėl šių nusikalstamų veikų K.Kriščiūnui pateikti kaltinimai piktnaudžiavimu. Baudžiamasis kodeksas už tai numato maksimalią laisvės atėmimo bausmę iki šešerių metų.

Tyrimą kontroliavusi prokurorė jam skyrė kardomąją priemonę ─ rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Tuometiį vicemerą K. Kriščiūną Specialiųjų tyrimų tarnyba sulaikė šiemet sausį.

Vėliau K. Kriščiūnas pasitraukė iš vicemero pareigų, jo narystė socialdemokratų partijoje sustabdyta.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Jule

Norit atspesiu ?1 metai atidedant ivykdyma ir uz 3 metu jis vel lys kaip vogti is musu miesto > koks skirtumas ,tiek metu jis ir jo partija zlugdo ir baigia suesti miesta ,o kauneciai vel kaip oziai uz tuos pacius balsuoja . idiotizmas

klausimas

o jis vis dar juokiasi?

T

Uspaskichą ta prokurorė lai pasodina- Kauno apygardoje po nosimi zonoje kalinius verčia balsuot- ir nieko. Bijo milijonierių
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS