Vairuotojai, prireiks daugiau budrumo: šiandien gatvėse – eismo ribojimai | KaunoDiena.lt

VAIRUOTOJAI, PRIREIKS DAUGIAU BUDRUMO: ŠIANDIEN GATVĖSE – EISMO RIBOJIMAI

  • 10

Sekmadienį aštuntą kartą startuoja tradicinės Kauno dviračių lenktynės – „Miestų taurės“ pirmasis etapas. Dėl šios priežasties mieste yra ribojamas eismas.

Daugiau nei 300 dviratininkų iš pajėgiausių sporto komandų, veteranai, jaunieji sportininkai ir mėgėjai iš visos Lietuvos bei Latvijos varžysis elito, veteranų ir mėgėjų distancijose.

Dėl lenktynių šiandien 7-18.30 val. uždarytas  eismas M. K. Čiurlionio tiltu ir Europos pr. atkarpa nuo M. K. Čiurlionio tilto iki Veiverių gatvės. Taip pat Prietilčio g. ir Kaunakiemio g. dalyse, išskyrus spec. transportą (greitoji, policija, kt.). Autobusai ir maršrutiniai autobusai važiuoja pagal pakeistą grafiką, kurį galima rasti čia.

Europos pr., Fredos miestelio ir Karaliaus Mindaugo apartamentų kvartalo gyventojams ir įmonėms numatytas specialus grafikas tarp lenktynių startų išvažiuoti į gretimas gatves.

Sekmadienį dviratininkai ir jų komandos lenktyniaus žiedinėje 7,8 km ilgio trasoje Europos ir Karaliaus Mindaugo prospekte bei ant M.K. Čiurlionio tilto. Jauniausi sportininkai, mėgėjai ir „maxi“ komandos startuos 10 val. keturių ratų distancijoje 32 km.

12 val. elite 101 km distancijoje startuos pajėgiausi dviratininkai ir jų komandos. Lenktynių nugalėtojas paaiškės ~14.40-14.45 val. prognozuojamo finišo metu.

Sportininkai-veteranai startuos 15.10 val. trumpesnėje 64 km „masters“ distancijoje.

Kauno dviračių mėgėjai dar gali registruotis prieš startą ir važiuoti 32 km keturių ratų distancijoje 10 val.

Tradicinės Kauno dviračių lenktynės yra  „Miestų taurės“ 4-ių etapų dviračių pradžia. Kitos „Miestų taurės“ dviračių lenktynės vyks:

* Gargžduose birželio 3 d. ;

* Kaišiadoryse liepos 8 d. ;

* Finalas Šiauliuose liepos 29 d.

Žiūrovai ir sirgaliai kviečiami stebėti varžybas. Įdomiausios stebėjimo vietos Europos pr. įkalnėje, ant Čiurlionio tilto ir prietilčiuose į O.H. Minkovskių g. ir prie starto-finišo vietos.

Lenktynių dalyviams nepavyks prisidėti prie visą gegužę Kaune vykstančio populiaraus „Like Bike 100 000 km“ iššūkio, kuris skatina dažniau važinėti dviračiu. Tikėtina, kad lenktynininkų greitis gerokai viršys iššūkyje numatytus 25 km/val. vid. greičio ir maksimalaus greičio 50 km/val. apribojimus.

Kauno dviračių lenktynes remia „Iniciatyvos Kaunui“. Organizatoriai atsiprašo už laikinus nepatogumus dėl eismo apribojimų.

GALERIJA

  • Vairuotojai, prireiks daugiau budrumo: šiandien gatvėse – eismo ribojimai
E. Karškienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

shapito

Ar nėra Kačerginės žiedo?????

Cha

Čia dar baikos! Palaukit, va kai popiežius atkeliaus, tada tai prisiminsit, ką iš tikrųjų reiškia eismo ribojimai.

kvailių savivaldybė

miesto centre organizuot tokias varžybad gali tik PASKUTINIS KVAILYS. Aleksuotas sunkiai pravažiuojamas kamščiai 4 km..nuo stoties panašiai.lauke karštis kankinkities kepkit mašinoj SAVIVALDYBĖs klerkai tyčiojasi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS