Dovanų savo kūdikiams norėtų ir miesto mažylių šeimos | KaunoDiena.lt

DOVANŲ SAVO KŪDIKIAMS NORĖTŲ IR MIESTO MAŽYLIŲ ŠEIMOS

Dešimtys Kauno rajono gyventojų, kurių šeimose šiemet „apsilankė gandrai“, džiaugiasi šiais, atkurtos Lietuvos valstybės šimtmečio, metais Kauno rajono savivaldybės parengta dovana kiekvienam naujagimiui.

Ta dovana - savivaldybės, besidžiaugiančios, kad Kauno rajone gimsta vis daugiau vaikų, gana svari parama šeimai, staigmena kiekvienam naujam vietos gyventojui - 300 eurų vertės kūdikio kraitelis. Jį sudaro, kaip ELTA jau skelbė, būtiniausių reikmenų rinkinys, padėsiantis mažylio tėveliams pirmaisiais kūdikio metais. Rinkinyje yra kombinezonas, šliaužtinukas, keletas kitų patogių drabužėlių, sauskelnių, drėgnų servetėlių, vienkartinių paklotų, kūdikių higienos rinkinys, pledas, rankšluostis, čiužinukas, neperšlampama paklodė, maitinimo buteliukas ir kiti kūdikiams būtini daiktai. Viskas sudėta į tvirtą, orui pralaidžią dėžę, kuri išvykose tiks ir kaip lovelė.

Tokios dovanos norėtų ir Kauno mieste šiemet gimusių kūdikių artimieji. Kai kurie skambina ar užeina į rajono savivaldybę, klausdami, kur galėtų kraitelį atsiimti. Tad, anot Kauno rajono savivaldybės atstovų, belieka apgailestauti, kad kai kurie jauni tėveliai pasiklydo tarp dviejų kaimyninių savivaldybių. Dar kartą pabrėžiama, kad šiai nemažai kainuojančiai dovanai gauti yra nustatytos taisyklės.

Svarbu žinoti, kad kraiteliai dovanojami tik naujagimiams, kurių bent vienas iš tėvų yra deklaravęs gyvenamąją vietą Kauno rajone, ir kai kūdikis registruojamas Kauno rajono savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriuje. Kitose savivaldybėse registruotiems kūdikiams Kauno rajono savivaldybė kraitelių nedovanoja.

Registruoti mažylį ir atsiimti kūdikio kraitelį reikia Kauno rajono savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriuje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ELĖ

Miesto mažyliams nėra pinigų ,nes Matijošaitis savo verslą įkūręs rajone ir ten įplaukia tie pinigėliai Taip šis veidmainis myli Kauną

Baikit

Juk gavote eglutę už pusę milijono (Kai Niujorke atvežė eglę iš miško, pastatė, verslininkai girliandas davė ir nieko miestui nekainavo)

Rajonas

Aciu Kauno rajono merui ir jo kamandai.Ir ne piniguose esme,o parodytas demesys.Puikus sumanymas. Na, ka ? Patarejai nieko nesugalvoja gero. Matyt ne tuo rupinasi.Cha. Cha Cha.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS