„Erasmus+“ programa – ir pasisemti patirties, ir susirasti draugų | KaunoDiena.lt

„ERASMUS+“ PROGRAMA – IR PASISEMTI PATIRTIES, IR SUSIRASTI DRAUGŲ

  • 0

Gegužės 14-18 d. trys Kauno Juozo Urbšio katalikiškos mokyklos aštuntokės – Emilija Petrauskaitė, Milda Gadliauskaitė, Rugilė Rankauskaitė – kartu su anglų kalbos mokytojomis Džilda Railiene ir Renata Urbonavičiene bei muzikos mokytoja Jurga Daubariene, dailės mokytoja Jolanta Jočiene dalyvavo „Erasmus+ K2“ programos strateginės mokyklų partnerystės projekto „Išradimai ir kultūrinis elgesys“ mokymo(si) susitikime Stambule.

Jame taip pat dalyvavo mokiniai bei jų mokytojai iš partnerių šalių – Lenkijos, Turkijos, Slovėnijos, Rumunijos, Italijos bei Ispanijos – mokyklų.

Svečius sutiko Stambulo mokyklos mokiniai savo tautiniais šokiais, pakvietę prisijungti visus projekto dalyvius. Buvo entuziastingai sukoštas draugystės šokis, o tada kibta į darbus. Visų projekte dalyvavusių partnerių šalių mokyklų mokiniai pristatė savo paruoštus pristatymus apie išradimus medicinos srityje, akcentuodami, kaip jie pakeitė žmonių gyvenimą. Taip pat mokiniai pademonstravo sukurtus filmukus, pristatymus apie mokslininkus ar gydytojus, kurių moksliniai išradimai, tyrimai jau pasitarnavo žmonijos labui bei sėkmingai prisideda prie efektyvaus ligų gydymo, prevencijos.

Visi „Erasmus+“ projekto dalyviai gėrėjosi nuostabaus grožio kraštovaizdžiu, šalies kultūriniu paveldu. Buvo aplankyta Mėlynoji mečetė, kitaip vadinama Sultono Ahmedo mečete, taip pat vienas žymiausių Stambulo architektūros šedevrų – Šv. Sofijos soboras „Haya Sofya“. Ši bažnyčia iškilo VI a., vėliau ji buvo paversta mečete, o šiuo metu čia įkurtas muziejus. Dalyviams teko proga apsilankyti ir unikalioje Bazilikos cisternoje – vandens saugykloje. Šio požeminio statinio stogą laiko 336 kolonos, kurių aukštis siekia net 8 metrus.

Be to, buvo pereitas ir Didysis Stambulo turgus „Grand Bazaar“. Jis veikia nuo XV a., o šiandien yra laikomas vienu didžiausių dengtų turgaviečių pasaulyje. Pamatėme ir įspūdingo dydžio „Topkapi“ sultono rūmus, kuriuose valdovai gyveno apie 4 šimtmečius. Dabar čia įkurtas muziejus. Pabuvojome Miniaturk miniatiūrų parke, kuris yra tarsi daugelio kultūrų ir civilizacijų simbolis, o taip pat istorijos, technologijų ir islamo mokslo muziejuje ir dar daugelyje kitų įdomių Stambulo lankytinų vietų.

Šis „Erasmus+ K2“ programos strateginės mokyklų partnerystės projektas bei įvairios jo veiklos nepalieka abejingų. Mokytojai dalijasi edukacine patirtimi, kūrybinėmis idėjomis, tobulina daugiakalbystės bei IKT įgūdžius, o mokiniai ne tik mėgaujasi tarptautine bendryste, jiems tai ir galimybė pamatyti save kitoje aplinkoje. Be to, gyvendami šeimose, jie susipažįsta su šalies kultūriniais ypatumais, papročiais, tradicijomis, o sugrįžę tęsia draugystes socialiniuose tinkluose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS