Fizinio aktyvumo mokosi ir darželinukai, ir senjorai | KaunoDiena.lt

FIZINIO AKTYVUMO MOKOSI IR DARŽELINUKAI, IR SENJORAI

  • 0

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro specialistai ir „Erasmus Ka +“ projekto „Bendruomenių fizinio aktyvumo skatinimas“ partneriai, Jacqueline Selker iš Olandijos Hanzos universiteto ir Vida Česnaitienė iš Lietuvos sporto universiteto lankėsi Vilkijos ir Čekiškės seniūnijose.

Pirmoje stotelėje, Vilkijos lopšelyje-darželyje „Daigelis“, ugdymo įstaigos auklėtiniai ir visuomenės sveikatos specialistė Domantė Sinkevičiūtė pristatė interaktyvias fizinio aktyvumo pertraukas naudojant programą „HOPSports“.

Programos metu vaikai ekrane stebi ir atkartoja tikro ar animuoto instruktoriaus judesius. Filmukų turinys siejamas ne tik su motorinių įgūdžių ugdymu, bet ir suteikia sveikos mitybos žinių, lavina socialinius įgūdžius, supažindina su įvairiomis kultūromis. Vaikams sudaromos sąlygos pertraukų metu mankštintis bent kartą per dieną.

Iniciatyvą „Pamokos be kėdžių“, kuri pritaikyta Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijoje, pristatė asociacijos „Sporto idėja“ trenerė Daina Kazlauskienė. Mokiniai dalį pamokos praleidžia ne sėdėdami ant kėdės, o ant gimnastikos kamuolio.

Šių metų pradžioje Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro komanda gimnazijai padovanojo įrangos, gimnastikos kamuolių. Pasak D. Kazlauskienės, mokiniai apie iniciatyvą „Pamokos be kėdžių“ atsiliepia teigiamai: „Vaikai sako, kad tokia veikla pamokos metu padeda nusiraminti, susikaupti ir atlikti užduotis“. Trenerė pabrėžė, kad vienas iš iniciatyvos tikslų yra efektyviai išnaudoti pamokos laiką – vaikai ne tik įsisavina informaciją, bet ir aktyviai juda ant kamuolių. Remiantis mokslininkų išvadomis, sėdėti ant gimnastikos kamuolių rekomenduojama 5 valandas per dieną.

Apie nuotolines fizinio aktyvumo treniruotes, įgyvendinant projektą „Fizinio aktyvumo skatinimas Kauno rajono bendruomenėje“, pasakojo Liučiūnų krašto bendruomenės centro pirmininkė Elena Tarolienė.

Sporto veiklos laisvalaikio salėje vyksta du kartus per savaitę: „Nuotolinės treniruotės beveik niekuo nesiskiria nuo tradicinių. Sportuojame įprastai, tik mūsų treneris yra virtualus,“ – šypsojosi koordinatorė.

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro direktorius Laurynas Dilys pasakojo, kad biuras aktyviai dalyvauja tarptautiniuose projektuose. „Turime 20 partnerių aštuoniose pasaulio šalyse. Tai universitetų, savivaldybės institucijų, verslo, bendruomenių atstovai“, – teigė direktorius.

„Erasmus Ka +“ projektas „Bendruomenių fizinio aktyvumo skatinimas“ vyks trejus metus. Projektas finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų.

 

GALERIJA

  • Fizinio aktyvumo mokosi ir darželinukai, ir senjorai
  • Fizinio aktyvumo mokosi ir darželinukai, ir senjorai
  • Fizinio aktyvumo mokosi ir darželinukai, ir senjorai
  • Fizinio aktyvumo mokosi ir darželinukai, ir senjorai
  • Fizinio aktyvumo mokosi ir darželinukai, ir senjorai
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS