Garažą nukėlė – šiukšlės liko | KaunoDiena.lt

GARAŽĄ NUKĖLĖ – ŠIUKŠLĖS LIKO

Kauno miesto savivaldybei užsimojus nuo žemės nušluoti nelegalius garažus, kai kurie savininkai suskubo pasiimti savo turtą. Tačiau vaizdeliai, nukėlus garažus, gali šokiruoti.

Į „Kauno dienos“ redakciją kreipėsi kaunietis Tomas Ž. Jis teigė, kad miesto savivaldybės pozicija ardyti nelegalius garažus, kurie valstybinę žemę teršė ilgus metus, yra sveikintina, tačiau daugelio metalinių garažų savininkai yra neaiškūs, todėl jam kilo klausimas, kas mokės už paliktas šiukšles.

Kaunietis V.Krėvės prospekto 122A ir 124 garažų masyvuose užfiksavo, kas liko po to, kai garažo savininkas nuo valstybinės žemės nukėlė savo metalinį garažą. Nuotraukose matyti garažo vietoje likusi didelė šiukšlių krūva: mėtosi padangos, automobilio bamperis, nebereikalingi stiklai bei kitos atliekos. 

„Turbūt niekas nepagalvojo, kas bus, kai žmonės tuos garažus išsiveš. Vietoj jų lieka krūvos šiukšlių, kurios buvo kauptos garažuose, – dėstė kaunietis. – Kyla klausimas, ar Kauno miesto savivaldybė sutvarkys viską savo lėšomis? Ar tik neteks garažų bendrijoms mokėti už kitų paliktas šiukšles?“

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius patikino, kad gyventojams nereikia baimintis.

„Jei paaiškės garažo savininkas, įpareigosime savo šiukšles išsivežti. Tačiau daugumos garažų savininkai nėra žinomi, todėl gyventojai, pastebėję paliktas šiukšlių krūvas, turėtų informuoti Miesto tvarkymo skyrių, jis įpareigos bendrovę „Kauno švara“ surinkti atliekas“, – komentavo R.Rabačius.

Praėjusių metų pabaigoje Kauno miesto savivaldybės specialistai suregistravo visus 870 mieste stovinčius nelegalius garažus. Ant jų buvo užklijuoti informaciniai lapeliai, perspėjantys, kad iki kovo pradžios nenusikėlus garažų, jie bus utilizuoti. Per du mėnesius į perspėjimą sureagavo maždaug 100 kauniečių. Šiuo metu mieste yra likę apie 770 nelegalių garažų.

GALERIJA

  • Garažą nukėlė – šiukšlės liko
  • Garažą nukėlė – šiukšlės liko
  • Garažą nukėlė – šiukšlės liko
Skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kuo skubiau

talino 14 griauti ,giliai uz namo stovinti medini garaza, zmones negali ramiai miegoti, tos lentos vargu ar atitinka priesgaisrinius reikalavimus laikyti automobili, ypac taip arti nuo kito sklypo medinio namo.Po savo langais nestato, o kitu interesu nepaiso.

prie to pacio

talino g. 14 uz namo, po zmoniu langais medine lusna-GARAZA SUKALE DAUG METU , lentu garaza vos keli metrai nuo lango, medinio namo. zmones nerimauja del priesgaisrinio saugumo.o kad aukstesnes lubos butu , tai vietoj prasymo perkelti kitur LUSNA-GARAZA, atvirksciai padare, iskele stoga dar aukstesni ,skardini, viduj iskastas gruntas ,pagilintas.Ka nori ta daro ,gyventoju saugumo nepaiso.MEDINIUS irgi reikia griauti,kazkaip tik ant skardiniu uzsiciklino, o juk mediniai , gelzbetoniniai irgi tiek pat vietos uzima ir vaizda negerina, sauguma taip pat.GRIAUTI ir rupintis gyventojais kurie kencia nuo garazu nepatogumus.

komentaras

svara tikriausiai su savivaldybe susieta, jokiu problemu nera, laiko klausimas.TIK VA kitas klausimas kyla, kodel tik metalinius?tai jeigu toje vietoje butu buves lentinis , gelzbetoninis , ar butu nukeltas.METALAS KIEK SUPRATAU pagal straipsnius, bus priduotas i metalo lauza , gauti pinigai islaidom padengti bus naudojami.tai gal todel apie lentinius nekalbama ,kad jie metalo lauzui netinkami? kazkaip jau kyla klausimu kodel tik metaliniai akcentuojami.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS