Garliavoje prasidėjo Kaimynystės parko kūrimo darbai | KaunoDiena.lt

GARLIAVOJE PRASIDĖJO KAIMYNYSTĖS PARKO KŪRIMO DARBAI

  • 11

Garliavoje, prie Maišiaus upelio, spalio 5 dieną prasidėjo Kaimynystės parko kūrimo darbai. Šia proga Kauno rajono meras Valerijus Makūnas su parko architekte Violeta Beigiene, seniūne Nijole Tarvydiene, statybų rangovais ir bendruomenės nariais pasodino simbolinius ąžuoliukus.

Į vazonėlius su juodžemiu buvo pasodintos ir kelios gilės, kurios ateityje taip pat taps parko želdiniais.

„Parko kūrimas yra didelis darbas. Tam reikės daug lėšų, išradingumo ir visos bendruomenės pastangų“, - kalbėjo V. Makūnas, apgailestaudamas, kad užtruko formalumai, susiję su ES lėšų gavimu.

Meras pabrėžė, kad parkas yra būtinybė, nes Garliavai labai trūksta laisvalaikio zonų, jaukių vietų renginiams. Garliavos kultūros ir sporto centro direktoriaus pavaduotoja Živilė Girdauskaitė vylėsi, kad atsiradus amfiteatrui, parke galės vykti džiazo festivaliai.

4,5 ha parką projektuojanti architektė Violeta Beigienė tvirtino, kad parke palaipsniui atsiras daug žydinčių augalų. Visų augalų grupės bus išdėstytos suderinus jas pagal spalvas.

Garliavoje gyveno ir kūrė daug meno ir mokslo pasaulio žmonių. Jų atminimą ketinama įamžinti skulptūromis. Čia planuojamas labirintas, kitos originalios detalės. Nemažai lėšų teks skirti Maišiaus upeliui išvalyti, liepteliams, suoliukams, apšvietimui įrengti.

Parko kūrimo darbus vykdys UAB „Verslo bitės“ ir UAB „Urbasta“. Darbus numatyta baigti 2018 m. kovą.

Projekto vadovas, Aplinkos skyriaus vedėjas Darius Šlapikas pranešė dar vieną džiugią žinią – Garliavoje bus plečiami nuotekų tinklai.

GALERIJA

  • Garliavoje prasidėjo Kaimynystės parko kūrimo darbai
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Sekmės kuriant parką Garliavoje.

Gerai tvarkosi Kauno rajonas.Visi rajoniniai keliai išasfaltuoti.Pasižiūrėkite į Raudondvarį----malonu,tiesiog be priekaištų.Šiandien važiavau į Pavilkijį,visur naujai išlietas asfaltas.Važiuojant nuo Kauno į Alytų ,ruožas iki Kauno rajono ribos tiesiog puikus.NORI AR NENORI TURI PRIPAŽINTI,KAD SOCIAL DEMOKRATAI PUIKŪS MIESTŲ AR RAJONŲ VADOVAI.Sėkmės darbuose gerb Mere,nekreipkite dėmesio į vidutinybes.Jiems dori dirbantys vadovai niekada netiks,

Kad jį perkūnas

Tą Makūną. Garliava potui, va Raudondvaryje tai gerai tvarkosi žmogus. Vyturių gatvė buvo lyg ir normali, bet ten gyvena seniūnė- vadinasi reikia (.) A, tiesa, yra ir Dainavos gatvė, (Vyturių g. tęsinys), bet ten gyvena tik mokesčių mokėtojai, tai kam reik. Asfaltą su greideriu palygino, ir vėl kokiems penkiems metams bus gerai. Nepamirškit tinkamai pabalsuot veršiukai.

Kaunietis

o kodel Kaune negalima isteigti ir atsodinti tokiu parkeliu ,juk laisvos zemes yra, bet gi laisva zeme po langais tuojaus pat virsta daugiabuciai ar plovyklomis. Kodel pas mus nera tokiu iniciatyvu, kodel tik Kauno raj, gali tai daryti o mes Kaunieciai negi po musu langais turi buti tik daugiabuciai ir jo gyventoju automobiliai. Kodel miesto valdziai tai nerupi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS