Gerų darbų karuselė tebesisuka | KaunoDiena.lt

GERŲ DARBŲ KARUSELĖ TEBESISUKA

Gražuolės Kauno Kalėdų eglės viduje besisukanti Gerų darbų karuselė masina ir mažus, ir didelius. Ji skirta suteikti džiaugsmo, o kartu ir paskatinti padėti tiems, kuriems reikia pagalbos. Šio projekto rezultatai – stulbinantys, tačiau iniciatorės – asociacijos „Kaunietė“ – vadovė Dovilė Bubnienė kalba, kad tai tik pradžia.

Pagalbos simbolis

Išmanioji Kalėdų eglė kauniečius ir miesto svečius džiugins iki vasario 2 dienos, tačiau karuselė suksis ir toliau.

„Gerų darbų karuselė dar tik įsukta, tad tikimės tęstinumo. Tikiu, kad mieste gausu gerų, dosnių žmonių. Prisidėdami prie mažiau turinčių ar mažiau pajėgiančių žmonių svajonių išsipildymo, mes padarysime savo miestą jaukesnį, mielesnį gyventi, sustiprės bendruomeniškumo jausmas, o Kaune gyvens daugiau laimingesnių miestiečių. Mes, kaunietės, labai to norime“, – sakė Kauno apskrities vyrų krizių centrui vadovaujanti D.Bubnienė.

Gerų darbų karuselės idėja kilo pernai pavasarį. Karuselė – labiau kaip simbolis, kuris turėtų skatinti miesto žmones aukoti, remti puikias idėjas, kurioms įgyvendinti trūksta paramos.

„Iš pradžių norėjome sukurti simbolį, meninę instaliaciją ir taip su projektu supažindinti miestiečius. Lūkesčiai išsipildė, nes simbolis sukurtas, pagamintas ir veikia, visi kauniečiai ir miesto svečiai, kurie lankė eglutę, tikrai susipažino ir su karuselės arkliukais”, – pasakojo D.Bubnienė.

Ji neslėpė susižavėjimo kauniečiais. „Negalėjau nesišypsoti, matydama, kaip, nepaisant amžiaus, mokame džiaugtis mažais dalykais – arkliuku, žaisliuku, egle. O kiek daug nuotraukų padaryta, kiek daug puikių kadrų patalpinta įvairiuose socialiniuose tinkluose! Žmonės šypsosi, žaidžia, išdykauja. Tai rodo mūsų pozityvumą. Ir palinkėsiu to neprarasti”, – kalbėjo asociacijos vadovė.

Nustebino dosnumas

Keturi Gerų darbų karuselės arkliukai simbolizuoja keturias galimas paramos sritis – sveikatos, socialinę, sporto ir kultūros.

„Karuselę įsukome kartu su eglutės įžiebimu, tačiau norime, kad ji suktųsi ir toliau. Suktųsi ne tik savo materialiuoju pavidalu. Kad suktųsi, skleisdama ir dalindama mūsų rūpestį vieni kitais“, – akcentavo D.Bubnienė.

Iš karto po Kalėdų savivaldybės organizuoto kalėdinio labdaros vakaro metu asociacija „Kaunietė“, į kurią susibūrė dienraščio „Kauno diena“ organizuojamo projekto „Metų kaunietė“ finalininkės, turėjo realią galimybę prisidėti renkant paramą. Renginio organizatoriai kartu su metų kaunietėmis – D. Bubniene, menininke Jolanta Šmidtiene ir plaukike Rūta Meilutyte – kvietė verslininkus ir kitus miestiečius remti neįgalų ir sportuojantį jaunimą bei vaikus.

„Surinkta paramos suma įspūdinga ir tikrai pradžiugino ne vieną. Įspūdį padarė šilta vakaro atmosfera. Maloniai nustebino žmonių geranoriškumas, supratimas. Suvokimas, kad dalijimasis gali teikti džiaugsmą“, – įspūdžiais dalijosi D.Bubnienė.

Ji paaiškino, kodėl, jos nuomone, reikia viešinti gerus darbus. „Kartais tenka išgirsti, jog, girdi, galima remti ir be viešumo. Galima... Bet man patinka, kai žmonės daro gerus darbus ir to neslepia. Aš čia įžiūriu ir kitą, labai svarbią prasmę: gavęs paramą žmogus dažniausiai jaučiasi dėkingas ir nori žinoti, kam gali padėkoti. Padėkojęs jaučiasi geriau. Ir nereikia iš jo atimti tokios galimybės. Mes tikrai norėsime paviešinti ir gerus darbus, ir žmones, kurie tuos darbus padarys“, – žadėjo D.Bubnienė.

Rasti vieniems kitus

Karuselėje besisupsiančius arkliukus sukūrė skulptorius Kęstutis Benedikas, kurio darbai pasklidę po įvairias pasaulio šalis. Keletas drožinių nuolat eksponuojami, pavyzdžiui, Japonijoje, kelis darbus yra įsigijęs ir muziejus Danijoje. Prie visų keturių pasakiškų medinių arkliukų jis darbavosi apie mėnesį.

Gerų darbų karuselė – projektas, kurio dėka vieni kitus turėtų rasti norintys padėti kitiems ir tie, kuriems labai reikalinga gerų žmonių pagalba. Asociacija „Kaunietė" savo kuriamoje interneto svetainėje nuolat kvies tai daryti. Asociacijos tikslai: vystyti bendrus projektus, taip skatinant moters įtaką visuomenėje, aktyvią tiek socialinę, tiek kultūrinę jų veiklą, informuoti visuomenę bei garsinti Kauno miestą ir Kauno moterų pasiekimus, vykdyti šviečiamąją, kultūrinę, auklėjamąją veiklą.

Asociacijos „Kaunietė" narės už bendradarbiavimą įgyvendinant „Gerų darbų karuselės" projektą dėkoja Kauno miesto savivaldybei bei Rotušės aikštės draugijai.

GALERIJA

  • Gerų darbų karuselė tebesisuka
  • Gerų darbų karuselė tebesisuka
Tomo Raginos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tikrai

Grazus tie zirgai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS