„Gerumo rankos“ – organizacija, kurioje gali veikti kiekvienas | KaunoDiena.lt

„GERUMO RANKOS“ – ORGANIZACIJA, KURIOJE GALI VEIKTI KIEKVIENAS

  • 0

Dar 2013 m. įsikūrusi nepelno siekianti organizacija – viešoji įstaiga „Gerumo rankos“ gali pasigirti dideliu būriu vaikų ir jaunuolių, savanorių bei rėmėjų. Gerumo rankos veikia atviros jaunimo erdvės principu, todėl nuolat inicijuoja įvairias veiklas moksleiviams, susijusias su karjeros galimybėmis, verslumu, savanoryste bei krikščioniškomis vertybėmis.

Šie metai organizacijai buvo ypač sėkmingi, nes į savo veiklą pritraukė labai daug jaunimo bei geros valios žmonių, o ateinantiems metams komanda sau kelia itin didelius tikslus – veiklą vykdyti net tris kartus per savaitę.

Vienas iš pagrindinių organizacijos tikslų – nemokamos vasaros stovyklos moksleiviams. „Iniciatyvos Kaunui“ ir rėmėjų pagalba visą vasarą buvo rengiamos nemokamas dieninės ir savaitinės stovyklos. Kaune besimokantys moksleiviai pažino ne tik savo gimtąjį Kauną, bet ir Lietuvą. Buvo aplankyti pamario kraštai, Šiluva, Birštonas, Trakai bei Vilnius. Džiaugiamės, kad mūsų inicijuojamos veiklos jaunimui yra įdomios ir vertingos, o kiekvienas prisidėjęs prie jaunimo ugdymo, yra užkrečiamas gerumo virusu.

Dar prieš penkerius metus pradėję aktyviai dalyvauti organizacijos veikloje, vaikai šiuo metu yra jau pilnamečiai ir noriai savanoriauja, padeda ir yra pavyzdys mažesniems. Viena iš organizacijos įkūrėjų Gabrielė Markūnaitė teigia, kad „džiaugiasi matydama teigiamą pokytį. Šiuo metu mums nebereikia jaunuolių skatinti savanoriauti, padėti kitiems, nes pas mus tai tapo tarsi tradicija. Dabar mūsų atvirą jaunimo erdvę lankantys jauni žmonės skatina vadovus organizuoti kuo daugiau veiklų“.

Nuolat laukiame idėjų iš įvairių organizacijų, įmonių bei esame atviri bendradarbiavimui.

Nuo spalio „Gerumo rankos“ įgyvendina Jaunimo reikalų departamento finansuojamą projektą „Svajok, tikėk, kurk“, kurio metu nestinga aktyvių bei prasmingų veiklų. „Mūsų globojamas jaunimas aktyviai dalyvauja sporto varžybose, įvairiuose žygiuose, važinėja dviračiais. Džiugu, kad patys jaunuoliai kuriasi sau malonią aplinką, tampa aktyvūs bendruomenės nariai“, – tikina projekto vadovė Jurgita Sabeckytė. Ji kviečia visus norinčiuosius prisijungti prie projekto veiklų ir susirasti naujų draugų.

J.Sabeckytė pabrėžia, kad organizacijoje nėra patyčių, kiekvienas yra gerbiamas ir laukiamas. „O nuo Naujų metų už iniciatyvumą jaunuoliai bus apdovanojami rėmėjų prizais, o pats šauniausias jaunuolis – nešiojamuoju kompiuteriu. Labai kviečiu sekti informaciją mūsų feisbuko paskyroje ir atvykti į šv. Antano Paduviečio parapijos namus susipažinti“, – kviečia projekto vadovė.

Svarbiausia organizacijos stiprybė – kad čia savo vietą gali atrasti kiekvienas jaunas žmogus. „Jaunimas nėra skirstomas pagal jokias socialines grupes, o jei ateina mažesni vaikai, niekada jų neatstumiame. Taip pat nuolat laukiame idėjų iš įvairių organizacijų, įmonių bei esame atviri bendradarbiavimui. Mums ypač patinka lankytis įvairiuose įmonėse ir susipažinti su skirtingomis profesijomis. Vėliau mes susidraugaujame ir tampame draugais!“ – veiklos principais dalijasi G.Markūnaitė.

Kaip ir kiekvienais metais „Gerumo rankų“ veiklos metus vainikuos kalėdinė šventė, kurioje susirinks visi geradariai bei rėmėjai. Jau dabar jaunuoliai kuria renginio programą ir pasirodymus. „Padėkoti turime labai daug žmonių, be kurių mūsų veikla vykti negalėtų. Nuolat laukiame žmonių ar įmonių paramos maisto produktais, įvairiais daiktais ar higienos priemonėmis. Iš tiesų mūsų organizacijoje gerą darbą gali padaryti kiekvienas, o mūsų tikslas – užkrėsti kuo daugiau žmonių savo šūkiu „Gera daryti gerą“!“ – sako G.Markūnaitė.

GALERIJA

  • „Gerumo rankos“ – organizacija, kurioje gali veikti kiekvienas
  • „Gerumo rankos“ – organizacija, kurioje gali veikti kiekvienas
  • „Gerumo rankos“ – organizacija, kurioje gali veikti kiekvienas
  • „Gerumo rankos“ – organizacija, kurioje gali veikti kiekvienas
  • „Gerumo rankos“ – organizacija, kurioje gali veikti kiekvienas
  • „Gerumo rankos“ – organizacija, kurioje gali veikti kiekvienas
  • „Gerumo rankos“ – organizacija, kurioje gali veikti kiekvienas
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS