Į biblioteką Garliavoje kviečia ir kūdikius | KaunoDiena.lt

Į BIBLIOTEKĄ GARLIAVOJE KVIEČIA IR KŪDIKIUS

  • 0

Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje Garliavoje veikiančiame Mažųjų smalsučių klube "0+" skaitymo įgūdžiai lavinami nuo pat kūdikystės.

Pasak bibliotekininkių, šis klubas išskirtinis tuo, kad jo nariai ne tik ateina, bet ir atropoja. Tikimasi, kad mažylių draugystė su knyga, prasidėjusi nuo pat pirmųjų mėnesių, tęsis visą gyvenimą. Viena iš susitikimo dalių – "Paskaityk man, mama" yra susijusi su knyga. Skaitydami kartu su mamomis ir įsitraukdami į bendrą skaitymo veiklą vaikai jaučiasi svarbūs ir ypatingi. Juk matydamas, kaip tavo mama skaito tau ir visiems kitiems, pakylėtas jaučiasi ir pats vaikas. Po garsinių mamų ir mažylių skaitymų mažųjų klubo narių laukia kūrybinės veiklos. Kaskart mažieji išbando vis kitokias piešimo technikas, lavina smulkiąją motoriką ir džiaugiasi kūrybine laisve. Laisvai ir nevaržomai kurdami vaikai įvairiausiomis spalvomis nudažo ne tik jiems skirtą popieriaus lapą, bet ir savo drabužius. Kaip pastebi klubą įsteigusios bibliotekos darbuotojos – Vaikų centro edukatorė Šarūnė Baltrušaitienė ir dailininkė Greta Duobienė, mamos jau suprato, kad labai puošnios aprangos čia nereikia.

Klube laukiami mažyliai, kurių amžius – nuo dešimties mėnesių iki ketverių metų.

Mažųjų smalsučių klube "0+" ugdoma laisva, kūrybinga, gebanti bendrauti su bendraamžiais ir išreikšti save per žodį ir kūrybą asmenybė. Susitikimų metu ne tik skaitoma, bet ir dainuojama, piešiama, žaidžiama, daug bendraujama.

Klubo susitikimai vyksta kiekvieną antrą ir ketvirtą mėnesio antradienį 10.30 val. Klube laukiami mažyliai, kurių amžius – nuo dešimties mėnesių iki ketverių metų. Daugiau informacijos apie Mažųjų smalsučių klubo "0+" veiklą ir kitus bibliotekoje organizuojamus renginius – www.krsvbiblioteka.lt, feisbuko paskyroje Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų centras.

GALERIJA

  • Į biblioteką Garliavoje kviečia ir kūdikius
  • Į biblioteką Garliavoje kviečia ir kūdikius
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS