Į Raudondvarį vilioja ir čiuožykla | KaunoDiena.lt

Į RAUDONDVARĮ VILIOJA IR ČIUOŽYKLA

Užsukti į Raudondvario dvarą šiemet kviečia ne tik kalėdinis miestelis, bet ir čiuožykla. Atvykusieji su savo pačiūžomis ant ledo gali suktis nemokamai.

Ledas čiuožyklai, įsikūrusiai Raudondvario dvaro menų inkubatoriaus (RDMI) ir pagrindinės Kauno rajono eglutės pašonėje, lietas keturias paras. Prieš keletą dienų čiuožykla uždengta stogu, kad lankytojams būtų patogu čia leisti laiką bet kokiu oru.

"Daugiausia žmonių, be abejo, sulaukiame savaitgaliais. Tačiau susigrūdimo čiuožykloje nėra, visi pageidaujantieji čiuožti telpa. Žmonės užsuka ir pasigrožėti eglute, apžiūrėti kalėdinį miestelį ir prakartėlę", – sakė Raudondvario dvaro administratorė Jurgita Antanaitienė.

Šalia čiuožyklos įsikūręs pačiūžų nuomos punktas. "Vienos pačiūžų poros nuomos kaina – 3 eurai už 45 minutes. Beje, pačiūžos – naujos. Jei turite savo pačiūžas, nemokamai galite čiuožti kiek norite", – užsiminė pačiūžas nuomojanti moteris.

Ji priminė, kad, siekiant užtikrinti saugumą, su batais ir be pirštinių lankytojai ant ledo neleidžiami. Norintiesiems išmokti čiuožti padeda profesionalus čiuožimo treneris.

Šalia čiuožyklos veikia kalėdinis miestelis, kuriame galima paragauti saldėsių ar karštųjų gėrimų, įsigyti suvenyrų, įvairių rankų darbo gaminių, čia veikia ir Kalėdų Senelio paštas. Visa dvaro teritorija apšviesta, šventinę nuotaiką kuria ir skambanti muzika.

Kalėdų miestelis ir čiuožykla veiks visą šventinį laikotarpį antradieniais–sekmadieniais nuo 14 iki 21 val. Jei netrūks lankytojų, čiuožykla veiks iki vasario 28 d.

Iki sausio mėnesio įvairias programas – keramikos, žvakių liejimo, eglutės žaisliukų dekoravimo ir kitas – siūlo RDMI įsikūrę menininkai. Raudondvario dvare veikia ir Kalėdų Senelio rezidencija. Ši programa yra mokama. Daugiau informacijos – www.raudondvariodvaras.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Ha

Tai taip ir sakyk kad sssr laikais geriau buvo nes pries 27 metus taip ir buvo ir kiekviename didesneme mieste po ciuozykla budavo

!!!

Šaunuoliai.Ačiū!

Julius

Puiki čiuožykla.Ačiū idėjos autoriams!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS