Išgarsėjusi Kauno izoliatoriaus buhalterė pereis dirbti į ministeriją | KaunoDiena.lt

IŠGARSĖJUSI KAUNO IZOLIATORIAUS BUHALTERĖ PEREIS DIRBTI Į MINISTERIJĄ

  • 9

Apie piktnaudžiavimą Kauno tardymo izoliatoriuje pranešusi šios įstaigos vyriausioji buhalterė Rasa Kazėnienė bus perkelta dirbti į Teisingumo ministerijos Centralizuoto vidaus audito skyrių.

Ketvirtadienį apie tai pranešusi ministerija teigia, kad R.Kazėnienė turi auditoriaus darbui reikalingą išsilavinimą ir kvalifikaciją. Pažymima, kad ji daugiau kaip 12 metų dirbdama laisvės atėmimo vietų įstaigose ėjo vadovaujančias pareigas buhalterinės apskaitos ir analizės sektoriuje.

Ministrės Mildos Vainiutės teigimu, principingas ir profesionalus žmogus sustiprins auditorių pajėgas.

„R.Kazėnienės patirtis labai pravers užtikrinant visų laisvės atėmimo vietų įstaigų ir ministerijai pavaldžių institucijų finansinę bei ūkinę kontrolę“, – sako ministrė.

Prieš kelis mėnesius teisingumo ministrės sprendimu ministerijoje centralizuota vidaus audito funkcija. Dabar Centralizuotas vidaus auditas tiesiogiai pavaldus ministrui ir gali tikrinti visas ministerijai pavaldžias institucijas.

R.Kazėnienė dukart pranešė apie pažeidimus Kauno tardymo izoliatoriuje. Pastarąjį jos tarnybinį pranešimą išnagrinėjęs Kalėjimų departamentas paskelbė, kad pažeidimai izoliatoriuje tęsiasi. Pavyzdžiui, Kauno tardymo izoliatorius neįvykdė Viešųjų pirkimų tarnybos nurodymo nutraukti maitinimo paslaugų tiekimo sutartį su bendrove „Niklita“.

Po pirmo jos pranešimo apie neskaidrius pirkimus ir kitus pažeidimus šiemet pavasarį vykstant tarnybiniam tyrimui atsistatydino nuo 2015 metų Kalėjimų departamentui vadovavusi Živilė Mikėnaitė, anksčiau ji ėjo Kauno tardymo izoliatoriaus direktorės pareigas.

Po patikrinimo atleistas izoliatoriaus vadovas Edvardas Kviatkauskas. Iš pareigų atsistatydino ir šį patikrinimą prižiūrėjęs teisingumo viceministras Donatas Matuiza.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Gintas

Seniai laikas prispausti uodega įkalinimo ir ne tik,įstaigų sukciams

Hmmm

Įdomi ministerijos veikla patapo... Pirmiausiai pagal įstatymus įvykusį Kalėjimų departamento direktoriaus konkursą laimėjęs asmuo taip ir nebuvo paskirtas į teisėtai jam priklausančias pareigas. Po to Kazėnienė be jokio įstatymuose į tas pareigas BŪTINO konkurso perkeliama dirbti į Teisingumo ministerijos padalinį. Ar ministerija, deklaruodama skaidrumą, jau sau leidžia elgtis kaip UAB'ui ir nepaisyti jokių teisės aktų? O gal čia eilinė lietuviška dvigubų standartų veidrodžių karalystė...

Pilietis

Piktnaudžiavimo atveju tarnyba valstybiniame sektoriuje asmeniui turi būti uždrausta bent 10-čiai metų. Jeigu ministras nesugeba rasti kandidato, reikia kito ministro. Manau, atsirastų tokių ministrų, kurie rastų ne vieną geresnį kandidatą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS