Itin gabių mokinių ugdymo programa Kaune rengiasi naujam sezonui: vyksta paraiškų priėmimas | KaunoDiena.lt

ITIN GABIŲ MOKINIŲ UGDYMO PROGRAMA KAUNE RENGIASI NAUJAM SEZONUI: VYKSTA PARAIŠKŲ PRIĖMIMAS

  • 7

Aštuoni Kaune veikiantys universitetai bei teatrai rugsėjį vėl priims apie pusšimtį vaikų su aukštesniu IQ. Itin gabių mokinių programoje vaikai lankys dėstytojų ir teatralų paskaitas bei praktinius užsiėmimus matematikos, gamtos, socialinių, humanitarinių mokslų, sporto ir menų disciplinose. Šiuo metu renkamos trys būsimų trečiokų grupės 2024–2025 mokslo metams, taip pat pildomos laisvos vietos 4–11 klasėse. Paraiškų su dokumentais laukiama iki gegužės 31 dienos.

Kauno miesto savivaldybės įgyvendinama Itin gabių mokinių programa skirta 3–11 klasių mokiniams su aukštesniu IQ rodikliu. Ji sudaryta iš aktyvių praktinių ir teorinių užsiėmimų, integraliai derinant skirtingas mokslo kryptis: matematiką, gamtos, socialinius, humanitarinius mokslus, sportą ir menus.

Vaikai susipažįsta su optika ir mechanika, verslo kūrimo subtilybėmis, oratoryste, daugyba japoniškai, įsitraukia į interaktyvius žaidimus, kuriuose ugdomi socialiniai ir komunikacijos įgūdžiai. Mažieji „studentai“ išbando netgi aktoriaus batus, piešimo, formos ir tektonikos subtilybes. Lektoriai vaikams padeda ruoštis olimpiadoms, kuruoja jų projektus. Dvyliktokams sudaromos galimybės klausyti universiteto studentams dėstomų paskaitų.

Edukatoriais dirba Kauno technologijos, Lietuvos sveikatos mokslų, Lietuvos sporto, Mykolo Romerio ir Vilniaus universitetų lektoriai. Meno sritį kuruoja Nacionalinis Kauno dramos ir Kauno valstybinis muzikinis teatrai bei Vilniaus dailės akademija.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

„Itin gabių mokinių programa leidžia vaikams geriau pažinti skirtingas mokslo sritis, meno ir kultūros įvairovę. Universitetų dėstytojų ir teatralų vedami užsiėmimai padeda ugdyti natūralų smalsumą, norą tobulėti, įgyti naujų žinių ir kompetencijų bei atskleisti tikrąjį savo potencialą. Turininga popamokinė veikla ir kūrybiškumas neatsiejamas nuo įvairialypių patirčių mokantis“, – įsitikinęs Kauno mero pavaduotojas Mantas Jurgutis.

Šiuo metu 2024–2025 mokslo metams formuojamos trys naujos trečiokų grupės po 15 vaikų. Taip pat priimami jaunuoliai į 4–11 klasėse esančias laisvas vietas. Tėvelių, globėjų ar mokyklų bendruomenių paraiškų laukiama iki gegužės 31 d. el. paštu gintaras.balciunas@kaunas.lt. Dėl vaikų dalyvavimo programoje konsultuojama telefonu 8 645 12836.

Vaikai, norintys dalyvauti programoje, turi atitikti keliamus reikalavimus: pateikiant paraiškas būtina pridėti ir individualiai atlikto „Wechslerio trumposios intelekto skalės“ testo (angl. Wechsler Intelligence Scale for Children, WISC) rezultatus. Kandidato bendrasis intelekto koeficientas negali būti žemesnis nei 120 IQ.

Dokumentus, atrankos kriterijus, išsamius mokomųjų veiklų aprašymus galima rasti internetu: bit.ly/gabusvaikai. Programos dalyviai per mokslo metus išklausys 60 akademinių valandų. Popamokinės paskaitos vyksta 4 kartus per mėnesį.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Kursą išklausiusiems vaikams išduodami programos baigimo pažymėjimai. Šiuo metu Itin gabių vaikų programoje dalyvauja apie 400 mokinių.

GALERIJA

  • Itin gabių mokinių ugdymo programa Kaune rengiasi naujam sezonui: vyksta paraiškų priėmimas
  • Itin gabių mokinių ugdymo programa Kaune rengiasi naujam sezonui: vyksta paraiškų priėmimas
  • Itin gabių mokinių ugdymo programa Kaune rengiasi naujam sezonui: vyksta paraiškų priėmimas
  • Itin gabių mokinių ugdymo programa Kaune rengiasi naujam sezonui: vyksta paraiškų priėmimas
Kauno m. savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Klausimukas

čia krabiukams, lygesniems už lygius "ugdyti" už mūsų visų pinigus ? kas čia taip pasitvarkė ?

to Manau

Aš manau, kad visų vaikų smalsumą būtina skatinti, o ne tik tų, kurių tėveliai parūpina "pagerintas" mokyklas.

Ponas Jurguti,

....kur mes einame...jau dabar akis drasko štai kas....Panemunės pradinė mokykla ir už tvoros esanti "Šilo" pradinė mokykla. Pirmoji - turtuolių tėvų vaikų (nupenėtų pupuliukų),... mokykla blizga, o štai Šilo apleista - skurdžių vaikų mokykla. Jei taip toliau pagal Jurgutį, tuoj atsiras turčių kvartalai ir bėdžių kvartalai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS