Jaunos kaunietės nuo kautynių neatkalbėjo net mama | KaunoDiena.lt

JAUNOS KAUNIETĖS NUO KAUTYNIŲ NEATKALBĖJO NET MAMA

"Tai bus mano pirmoji dvikova profesionalų ringe. Noriu ją laimėti, nes gera pradžia – ne vien pusė darbo, bet ir naujas postūmis toliau tęsti tai, ką pasirinkau", – sakė 20-metė kovotoja Ernesta Kareckaitė.

Kausis su baltaruse

Rugsėjo 21-ąją E.Kareckaitė žengs į Kauno "Žalgirio" arenos ringą, kuriame jėgas išmėgins tarptautinio mišrių kovos menų (MMA) ir bokso turnyro "Dream Boxing & KOK World Series 2018" dalyviai.

Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentės, Kauno klubo "Cunamis" sportininkės varžovė – šių metų pasaulio pankrationo taurės varžybų vicečempionė ir Europos mėgėjų mišrių kovos menų (IMMAF) čempionato bronzos medalio laimėtoja baltarusė Jekaterina Diodorova.

Tai bus vienintelė moterų (svorio kategorija iki 60 kg) dvikovą tą vakarą.

"Kai einu kautis, man nesvarbu nei varžovės tautybė, nei jos titulai. Tiesiog stengiuosi parodyti ringe, ką sugebu", – tvirtino Lietuvos kudo čempionė, pasaulio jaunimo kikbokso (WAKO) čempionato bronzos medalio laimėtoja ir planetos "K-1" mėgėjų čempionė E.Kareckaitė.

Plaukti mokė mama

Merginos sportinių trofėjų kolekcijoje yra ir Lietuvos plaukimo čempionatų medalių ir rekordų.

Treniruojama mamos – daugkartinės Lietuvos plaukimo čempionės ir rekordininkės, Atlantos olimpinių žaidynių dalyvės Ditos Kareckienės, Ernesta tapo šalies jaunių, jaunimo ir suaugusiųjų čempione ir prizininke.

Stengiuosi treniruotis ir kovoti taip, kaip mano mokytojas – azartiškai, iš širdies.

Iki šiol nepagerinti E.Kareckaitės su bendražygėmis pasiekti Lietuvos mergaičių (iki 13 metų) estafečių rekordai (25 m baseine): 4 po 50 m laisvuoju stiliumi (tąkart Lietuvos rinktinei taip pat atstovavo Vaiva Štaraitė, Ieva Burneikytė ir Aneta Astrauskaitė), 4 po 50 m kompleksiniu būdu (su Ernesta plaukė Eglė Švedaitė, V.Štaraitė ir A.Astrauskaitė) bei 4 po 100 m kompleksiniu būdu (komandoje buvo ir Rūta Meilutytė, Ugnė Mažutaitytė bei Martyna Karmazinaitė).

Iš baseino – ant tatamio

"Kai Ernesta pranešė, kad plaukimas jos nebedomina ir treniruosis kudo, iš pradžių buvo apmaudu. Maištavau, mėginau įkalbinėti, kad nesiblaškytų, tačiau ji laikėsi savo pozicijos. Ką gi, nusileidau. Reikia gerbti jauno žmogaus savarankiškumą ir pasirinkimus, – pasakojo D.Kareckienė. – Juo labiau kad vėliau pamačiau, jog jai ir kovos menai sekasi gerai. Kaip sakoma, įsėdo į savo vežėčias."

"Maniau, kad pavyks suderinti abi sporto šakas, tačiau galiausiai nutariau atsisveikinti su plaukimu ir pasirinkau kudo. Svarbiausia, kad mane palaikė mama, tai labai įkvėpė ir motyvavo", – prisiminė E.Kareckaitė.

"Būna baugu, kai ji pasako: rytoj – varžybos... Jokiam vaikui nelinkėčiau tokios sporto šakos. Tačiau mano nerimą švelnina tai, kad dukra nuo varžovių kol kas negavo to, ką jos gavo nuo Ernestos. Vos po vienų metų treniruočių, jau 2015-aisiais tapusi pasaulio "K-1" mėgėjų čempione, ji tarė man: tai va, mama, kas įvyko. Atsakiau: iš tiesų, Ernesta, taip greitai laimėti plaukimo pasaulio čempionato aukso medalį – itin sunki misija", – teigė D.Kareckienė.

"Plaukimas man pravertė – į kudo atėjau fiziškai pasiruošusi, pakako ištvermės, iškart didesnių galimybių suteikė išlavintas kvėpavimas", – sakė E.Kareckaitė.

Patirtį kaupė JAV

Ruošdamasi būsimajai akistatai su J.Diodorova, jaunoji kovotoja mėnesį viešėjo JAV, Albukerke (Naujosios Meksikos valstija) įsikūrusioje "Jackson Wink" MMA akademijoje.

Lietuvė tobulino ne vien imtynių ar bokso įgūdžius, bet ir sėmėsi patirties iš žinomų kovotojų.

Pratybose lankėsi UFC garsenybės Holly Rene-Holm, Miesha Tate, Michelle Waterson, MMA žvaigždės Celine Haga, Brianne Jhun, Zhang Weili, Kayla Yontef. Ernesta taip pat susipažino su Jonu Jonesu, Diego Sanchezu, Johnu Dodsonu.

"Po treniruočių ar sparingo kovų visuomet galėjau pasiteirauti nuomonių, patarimų. Visi – draugiški, geranoriški: parodydavo, kaip tiksliau atlikti vieną ar kitą veiksmą, kaip efektyviau apsiginti ar atakuoti", – sakė E.Kareckaitė.

Albukerke sportavo ir Ernestos treneris Ignas Barysas, taip pat dalyvausiantis "Žalgirio" arenoje vyksiančiame "Dream Boxing & KOK World Series 2018" turnyre.

"Stengiuosi treniruotis ir kovoti taip, kaip mano mokytojas – azartiškai, iš širdies. Man patinka trenerio darbo ir kovos stilius. Neabejoju, kad mokausi iš geriausiojo", – pabrėžė E.Kareckaitė.

GALERIJA

  • Jaunos kaunietės nuo kautynių neatkalbėjo net mama
  • Jaunos kaunietės nuo kautynių neatkalbėjo net mama
  • Jaunos kaunietės nuo kautynių neatkalbėjo net mama
  • Jaunos kaunietės nuo kautynių neatkalbėjo net mama
  • Jaunos kaunietės nuo kautynių neatkalbėjo net mama
  • Jaunos kaunietės nuo kautynių neatkalbėjo net mama
Vilmanto Raupelio, Ernestos Kareckaitės asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

.

Nežinau kokie jūs žmonės. Tik drabstyti purvu sugebat. Nei palaikyt merginos, nei palinkėt sekmės, jums nedaeina. Jei jau toks sportas jums yra blogai, tai išvis nekomentuokit. Manau, pasirinko kas labiau jai prie širdies. Palaikau Ernesta ir didžiausios jai sekmės!

Robkiukas

Cia tie negatyvus komentarai sklinfa man atrodo is tu kurie skaitydami straipsni primete kad patys gautu dar prasuku nuo Ernestos... Eikit toliau saskes stumdyt. O tau didziausios sekmes, palaikom ir stiprybes tau! Queen of Queens ;)

Lina

Šia mergina zinau jau 11m.,tik sekmes ir sekmes!!!laikom kumscius uz tave Ernesta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS