JAV teisingumo departamentas: N. Venckienė – sulaikymo įstaigoje | KaunoDiena.lt

JAV TEISINGUMO DEPARTAMENTAS: N. VENCKIENĖ – SULAIKYMO ĮSTAIGOJE

  • 19

Jungtinių Valstijų teisingumo departamentas penktadienį patvirtino buvusios Seimo narės Neringos Venckienės sulaikymą, bet informavo, kad daugiau detalių neteiks.

„Galiu patvirtinti, kad ponia Neringa Venckienė yra JAV sulaikymo įstaigoje. Remdamasis ilgalaike praktika, JAV teisingumo departamentas paprastai nekomentuoja klausimų, susijusių su ekstradicija“, – BNS nurodė departamento atstovė spaudai Nicole Navas Oxman (Nikol Navas Oksman).

Apie N. Venckienės sulaikymą Lietuvos ambasadą amerikiečiai informavo trečiadienį. Ketvirtadienį įvyko teismo posėdis. Jame N. Venckienė buvo pateikusi prašymą dėl paleidimo už užstatą, tačiau teismas jį atmetė. Anot prokuratūros, procesas vyksta Čikagoje.

Jei bus perduota Lietuvai, N. Venckienei gali būti pateikti kaltinimai dėl teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai nevykdymo, tvirkinimo, neteisėto informacijos rinkimo, piktnaudžiavimo vaiko atstovo teisėmis ir kitų nusikaltimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Skubiai

Visiems Garliavos stovyklos Klaipėdos filialo dalyviams! Neringa tarp Čikagos banditų kenčia nepakeliamas kančias. Todėl skubiai vykstame į Čikagą prie to kalėjimo. Su savimi turėti muzikos instrumentus ir surenkamą estradą. Kalbas sakys ir tautiškas giesmes giedos visi Lietuvos Kalnai (abu V. V. ir G.), šličė, rasimis, abu matulkos, vasiliauskas ir t. t. be galo. Jeigu nepaleis Neringutės persikelsime su estrada prie Baltųjų rūmų.

Kupiškėnas

Nuomonė. O kodėl mums žiūrėti į Respubliką ar Vakaro naujienas, kurios kaip trečiafrontininkai yra yra kairuoliški laikraščiai ir interneto portalai? Ten ištisai varo prieš Prezidentę ir patriotizmą. Nurodyti žiniasklaidos šaltiniai nėra pavyzdys Lietuvai, jos žmonėms.Tuo sąrašus pametėja Kremlius. Arba, kaip ir Vanagaitė remiamasi sovietiniais archyvais, kuriuose tos pačios KGB kūryba.

Nebūk tendencingas,

Zenonai iš Priekulės. Kalba eina apie Garliavos įvykius ir apie Venckienę. .Prie ko čia Prezidentė ir dar pridedant rusišką tėvavardį? Seneli, prasivardžiuoti negražu. Prezidentė pradžioje, atrodo, turėjo kitą nuomonę, kuri kaip tik sutapo su tavąja. Reikia būti netendencingam ir objektyviam. O dabar atrodo, kad tavo akys kaip buliaus pykčiu paraudusios.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS