Kalėdinės miškininkų dovanos (šakų dalinimo vietos) | KaunoDiena.lt

KALĖDINĖS MIŠKININKŲ DOVANOS (ŠAKŲ DALINIMO VIETOS)

  • 5

Kauniečiai jau įprato, kad prieš didžiąsias metų šventes miškininkai dovanoja eglių šakų. Nebus sulaužyta tradicija ir šiemet.

Gruodžio 20-ąją visos Lietuvos miškų urėdijos devintąjį kartą rengia akciją "Parsinešk Kalėdas į savo namus".

"Šios akcijos metu šalies gyventojams vėl dovanosime eglių šakas, kurias miškininkai paruošė iš miško kirtimuose legaliai nukirstų medžių. Prašydamai  gyventojų savavališkai nekirsti žaliaskarių miške, siekiame skatinti žmonių kūrybiškumą. Juk parsinešusieji eglės šaką namo su šeimos nariais kuria meninę kompoziciją, puošia šaką ar panaudoja ją stalui dekoruoti. Šia akcija skatiname gyventojus saugoti ir puoselėti gamtą, tausoti ją drauge su miškininkais", – sakė  Dubravos eksperimentinės-mokomosios miškų urėdijos vyriausiasis miškininkas Gediminas Kazlovas.

Miškininkai ne tik dalys eglių šakas, bet ir bendraus su gyventojais, pasakos apie kasdienius miškininkų darbus ir rūpesčius, apie miško želdinių puoselėjimą ir saugojimą, atsakys į rūpimus gyventojams klausimus.

Eglės šakų dovanojimo akcija Kaune prasidės gruodžio 20 d. 13 val. įprastose kauniečiams vietose: Rotušės aikštėje, Baltų pr.  53 (prie Šilainių seniūnijos) ir Vaidoto gatvėje esančioje Panemunės turgaus aikštėje.

Numatoma nemokamai išdalyti 2 tūkst. paprastosios eglės šakų ir kartu pateikti kauniečiams keletą staigmenų. "Tegul miško ir sakų kvapas suteiks jūsų namams pakilią šventinę nuotaiką, o spyglių sodri žaluma – ramybę. Gražių ir prasmingų jums švenčių", – Lietuvos valstybinių miškininkų vardu palinkėjo G.Kazlovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Kodėl nuskriaudėt Kalniečių ir Dainavos mikrorajonų gyventojus. Reiks važiuoti į kitą rajoną....ne visi ir pajėgia

Kodėl?

Iš tikrųjų,kodėl nebus dalijami eglišakiai Kalniečiuose,prie savivaldybės?Kiekvienais metais čia jų atveždavo.

Pilietis

Nepirkite nei šakų ,nei gyvų eglių.Yra dirbtinės eglutės ,investicijos į dirbtiną eglę atsiperka.Sutaupai laiko ieškant gyvos eglutės ir pinigų sutaupai.Dirbtinės eglutės užteks daugeliui metų.Gaila gyvų eglučių .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS