Kalniečių parko tvenkinys liko be fontano: ieškoma sprendimų vėl paleisti vandens purslus | KaunoDiena.lt

KALNIEČIŲ PARKO TVENKINYS LIKO BE FONTANO: IEŠKOMA SPRENDIMŲ VĖL PALEISTI VANDENS PURSLUS

Prieš kelis mėnesius prasidėjo Kauno fontanų sezonas, tačiau vienas jų neatlaikė ir sugedo. Kauniečiai laukia, kada į Kalniečių parko tvenkinį sugrįš vandens čiurkšlės, o fontano prižiūrėtojai ieško sprendimų, kaip greičiau vėl džiuginti praeivius.

Prieš kelias dienas kauniečiai pasigedo fontano, kuris jau buvo tapęs Kalniečių parko vizitine kortele. Vietiniai gyventojai tarpusavyje diskutavo, jog fontanas buvo išmontuotas.

„Gal prieš kokią savaitę mačiau, kad fontano srovė labai nedidelė, vanduo vos pakildavo į viršų, nors seniau čiurkšlės tikrai gan aukštai šaudavo į viršų. Purslus lydėjo ir apšvietimas. Dabar pastebėjau, kad nieko nebėra, tvenkinys tuščias. Kiti parko lankytojai man pasakė, kad fontanas išmontuotas. Įdomu, ar dar šis grožis sugrįš į Kalniečių parką? Visi jau pripratome, kad vasarą čia žmones džiugina vandens šokis, būtų gaila, jei jo neliktų“, – kalbėjo vietos gyventoja ponia Jolita.

Kalniečių parko fontaną prižiūri bendrovė „Kauno vandenys“. Jos atstovė Vaida Bytautė portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad iš tiesų fontano dalys jau atitarnavo ir sugedo. Tačiau tikrai ieškoma būdų jį suremontuoti, o jei to padaryti nepavyks, bus sprendžiama apie naujo įrenginio pastatymą.

Valdo Kasperavičiaus nuotr.

Kalniečių parko fontanas – amerikietiškas, todėl jo remontui naudojamos specifinės detalės, kurių ūsų rinkoje nėra.

„Mūsų specialistai nurodė, kad korodavosi fontano galva. Buvo pastebėta, kad per silpnai purškia vandens srovę. Prieš sezoną mums fontano įrenginį į tvenkinį nugabenti padeda Kauno Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos specialistai su savo valtimis. Tad dabar jie įrenginį parplukdė į krantą, o mes atidavėme jį meistrams. Kalniečių parko fontanas – amerikietiškas, todėl jo remontui naudojamos specifinės detalės, kurių ūsų rinkoje nėra. Dabar laukiame, ką pasakys meistrai, ar dar galima fontano įrenginius remontuoti. Jei visgi jau nebus galima jo sutvarkyti, tada kreipsimės į savivaldybę ir ieškosime būdų, kaip įrengti naują fontaną“, – apie tai, kad kauniečiai tikrai neliks be pamėgto fontano, kalbėjo V. Bytautė.

Tiesa, kol kas dar nėra tiksliai aišku, kada į Kalniečių parko tvenkinį sugrįš vandens purslai, tačiau fontano prižiūrėtojai deda visas pastangas, kad fontanas būtų sutvarkytas kaip įmanoma greičiau.

GALERIJA

  • Kalniečių parko tvenkinys liko be fontano: ieškoma sprendimų vėl paleisti vandens purslus
  • Kalniečių parko tvenkinys liko be fontano: ieškoma sprendimų vėl paleisti vandens purslus
Valdo Kasperavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Agotai

tai tulpės žydi pavasarį :) seniai jau nužydėjo :)

Kodėl neveikia Kauko laiptų

fontanėlis su jaučių galvom?

nebūtinai tas fontanas

antytės gražiau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS