Kaunas – „The Guardian“ akiratyje: siūlo aplankyti turistams | KaunoDiena.lt

KAUNAS – „THE GUARDIAN“ AKIRATYJE: SIŪLO APLANKYTI TURISTAMS

Nacionalinis britų dienraštis "The Guardian" savo portale ankstyvą rudenį siūlo aplankyti 10 Europos miestų, kurie žavi istorine architektūra, nuostabiu kraštovaizdžiu ir neatrasta kultūra. Tarp šių miestų atsidūrė ir Kaunas.

Portale rašoma, kad antrasis pagal dydį Lietuvos miestas Kaunas 2022 m. bus Europos kultūros sostinė. Mieste – daugybė muziejų, galerijų ir įstabios architektūros. Kaunas 1920-1940 m. buvo laikinoji Lietuvos sostinė ir šis aukso amžius paliko daug modernizmo architektūros pavyzdžių, tarp kurių – paminklinė Kristaus Prisikėlimo bažnyčia. Tačiau tai ne visi XX a. istorijos ženklai. Santakos parke stovi XIV a. laikus menanti Kauno pilis. Netoliese susijungia dvi didžiosios upės – Nemunas ir Neris. XVI a. pastatyta grakščioji rotušė, dar vadinama Baltąja gulbe.

Portalo teigimu, neįprasčiausias atradimas Kaune – Velnių muziejus, kuriame eksponuojama 3 tūkst. velnių skulptūrų iš 70 šalių. Siūloma aplankyti ir Nacionalinį Mikalojaus Konstantino Čiurlionio dailės muziejų, skirtą novatoriškam Lietuvos dailininkui. Be to, Kaunas didžiuojasi seniausiais šalyje funikulieriais, kuriuos galima rasti Žaliakalnyje ir Aleksote. Kylant ir leidžiantis jais atsiveria nuostabi miesto panorama. Vilniaus gatvė yra Senamiesčio širdis, pilna restoranų, barų. Tuo tarpu Laisvės alėja Naujamiestyje, skirta pėstiesiems, yra gera vieta apsipirkimui.

Turistams rekomenduojama paragauti tradicinio lietuviško patiekalo – šaltos burokėlių sriubos (šaltibarščių), taip pat išbandyti kitus tradicinius valgius "Medžiotojų užeigoje", modernią virtuvę "Uokse" ir alaus barą "Hop Doc". Kiekvieną rugsėjo ketvirtadienį Nemuno saloje vyksta gatvės maisto festivalis "Open Kitchen". 

Šalia Kauno įsikūręs Kauno marių regioninis parkas yra puiki vieta poilsiui. Čia galima paplaukioti išsinuomojus valtį ar tiesiog pasivaikščioti gamtoje.

Turistams siūlomas ir viešbutis bei skrydžiai su nurodytomis kainomis.


10 Europos miestų, kuriuos rekomenduoja aplankyti "The Guardian":

1. Katanija, Sicilija;

2. Belgradas, Serbija;

3. Kaunas, Lietuva;

4. Košicė, Slovakija;

5. Baris, Italija;

6. Podgorica, Juodkalnija;

7. Ohridas, Makedonija;

8. Preveza, Graikija;

9. Grenoblis, Prancūzija;

10. Pula, Kroatija.

GALERIJA

  • Kaunas – „The Guardian“ akiratyje: siūlo aplankyti turistams
  • Kaunas – „The Guardian“ akiratyje: siūlo aplankyti turistams
Eitvydo Kinaičio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS