Kaune – diskusija apie modernizmo architektūros ateitį | KaunoDiena.lt

KAUNE – DISKUSIJA APIE MODERNIZMO ARCHITEKTŪROS ATEITĮ

  • 1

2018-eji ES paskelbti Europos kultūros paveldo metais. Įprasminant šiuos metus, "Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022" organizuoja tarptautinę konferenciją, skirtą modernizmo architektūros tyrimams ir sklaidai.

Konferencijos "Modernizmas ateičiai", vyksiančios rugsėjo 12–13 d., metu pranešėjai iš Lietuvos ir Europos dalysis įžvalgomis apie modernizmo reikšmę šiandieniame pasaulyje, tyrinės sėkmingus modernizmo architektūros gyvavimo šiandien atvejus ir aptars galimas modernizmo ateities vizijas.

Konferencijos mokslinio komiteto narys, architektūrologas Vaidas Petrulis teigia, kad "pastaruoju metu dedama daug pastangų siekiant suvokti ir įvertinti architektūrinį XX a. palikimą kaip kultūros paveldą, kuriame slypi ateities potencialas", ir tikina, kad "Kaunas, turėdamas unikalų modernizmo miestovaizdį, yra viena geriausių vietų kalbėti apie XX a. palikimą kaip apie potencialią paveldo laboratoriją, kurioje šiandienos kūrybinės interpretacijos ir šiuolaikiški pasakojimai yra tokie pat svarbūs kaip ir autentiški praeities ženklai".

Minint Europos kultūros paveldo metus, Kaune rugsėjį vyks ir daugiau renginių, skirtų diskusijoms apie modernizmo architektūrą plėtoti. Šia proga "Pienocentre" bus galima pamatyti architekto V.Lansbergio-Žemkalnio kūrybai skirtą parodą, o kavinėje "Kultūra" bus pristatomi birželį "Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022" inicijuotos tarptautinės vasaros mokyklos paveldosaugos ir architektūros studentams ir profesionalams rezultatai.

Praktinė informacija

Konferencija "Modernizmas ateičiai", vyks rugsėjo 13–14 d., "Žalgirio" arenos amfiteatre, Kaune.

Renginys nemokamas, tačiau privaloma išankstinė registracija puslapyje: konferencija.modernizmasateiciai.lt

Registracija į renginį vyks iki rugsėjo 7 d.

Daugiau informacijos apie renginį: konferencija.modernizmasateiciai.lt

GALERIJA

  • Kaune – diskusija apie modernizmo architektūros ateitį
  • Kaune – diskusija apie modernizmo architektūros ateitį
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Patikslinimas

Konferencija vyks "stiklainyje" šalia savivaldybės.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS